Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Πόσα έβγαλε ο Αλόνσο πουλώντας τη Ferrari Enzo του;


Είναι ξεκάθαρο ότι ο Φερνάντο Αλόνσο, δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα. Είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι η πώληση της Enzo… δεν τον χάλασε!

Στα τέλη Μαΐου, κυκλοφόρησε η είδηση ​​ότι 40 Ferrari “βγήκαν στο σφυρί” κατά τη διάρκεια της ίδιας δημοπρασίας.

Η λίστα περιελάβανε από μία Ferrari “Beach Car” έως ένα αγωνιστικό 250 GT Boano, αλλά το αποκορύφωμα της… παρτίδας έπρεπε να είναι κάτι γνωστό από τους συλλέκτες ως Scocca n.1.

Το αυτοκίνητο «βγήκε στο σφυρί», στις 8 Ιουνίου, από τον οίκο MonacoCarAuctions και προφανώς γρήγορα βρήκε ιδιοκτήτη.

Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός, αλλά ξέρουμε ότι έπρεπε να πληρώσει, συμπεριλαμβανομένων των τελών δημοπρασίας, συνολικά 5,4 εκατομμύρια ευρώ για το αυτοκίνητο. Αυτό μεταφράζεται σε 5,913 εκατομμύρια δολάρια με τις σημερινές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Το μονοθέσιο, το οποίο είχε πρόσφατα «ανακαινιστεί», «αποχαιρέτησε» την ιδιωτική συλλογή του Αλόνσο και πιθανότατα το γεγονός ότι ανήκε σε δύο φορές πρωταθλητή της Formula 1, έπαιξε ρόλο στην αύξηση της τιμής.

Το γεγονός ότι είναι το πρώτο αμάξωμα της Enzo (που επιβεβαιώθηκε από το κόκκινο βιβλίο της Ferrari Classiche του αυτοκινήτου) συνέβαλε επίσης, και ίσως ακόμη και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο «διαβάζει» μόλις 4.800 km χρήσης.

Η Ferrari Enzo είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα από τους συλλέκτες, εν μέρει επειδή πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή της εταιρείας και εν μέρει επειδή ενσωματώνει την τεχνολογία της Formula 1.

Προσθέστε σε αυτό ένα ισχυρό όνομα όπως του Ισπανού πιλότου, για να το συνδυάσετε και η υψηλή τιμή στην οποία «εκτοξεύτηκε», εξηγείται εύκολα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ