Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Δήμος Καλαμαριάς: "Καινοτόμες πολιτικές και δράσεις για την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας"


Τους στόχους και τις επιδιώξεις του Δήμου Καλαμαριάς, τόσο από τη συμμετοχή του στο δίκτυο EFUS, των 250 ευρωπαϊκών πόλεων για την αστική ασφάλεια, όσο και από την υλοποίηση των δράσεων που ενδυναμώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στο αστικό ιστό της πόλης περιέγραψε ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης, σε σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς.

«Η Καλαμαριά είναι μια ασφαλής πόλη, όμως μπορεί να γίνει ασφαλέστερη και για αυτό έχουμε πάντα τις κεραίες μας ανοιχτές για να βρούμε τον καλύτερο τρόπο ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας», τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Δαρδαμανέλης.

Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου μίλησε για την πρωτοβουλία του Δήμου να ενσωματώσει καινοτόμες πολιτικές και δράσεις για την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας. Επίσης αναφέρθηκε και στον νέο ρόλο που καλείται στο εξής να διαδραματίσει ο Δήμος Καλαμαριάς στον χάρτη των πόλεων στην Ελλάδα, με την ένταξή στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο πόλεων για την ασφάλεια, προωθώντας πολιτικές και πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή.

Στην ημερίδα έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των δράσεων που οργάνωσε ο Δήμος μέσω του προγράμματος “Kalamaria Safe City” το οποίο υλοποιήθηκε με τον συντονισμό του Τμήματος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης και την συνεργασία της ΕΥΡΩΤΕΚ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΑΕ

Ο πρώτος κύκλος των δράσεων και των πρωτοβουλιών, που ενισχύουν το αίσθημα της πρόληψης της Αστικής Ασφάλειας στο δημόσιο χώρο, ολοκληρώθηκε με την ένταξη της Καλαμαριάς στο δίκτυο EFUS για ασφαλείς ευρωπαϊκές πόλεις (European Forum for Urban Security), η οποία επισφραγίστηκε με την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ