Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Καλαμαριά: Μετατροπή της οδού Κ. Παλαμά σε δρόμο φιλικό προς τους πολίτες


Ξεκίνησε το έργο «Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της συνοχής του αστικού ιστού του Δήμου Καλαμαριάς». Το πρωί ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης, με την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου, μετέβησαν στην οδό Κωστή Παλαμά, για να δουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του έργου, που θα αλλάξει τον χώρο γύρω από το 23ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς και θα συμβάλλει στην ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και των κατοίκων της περιοχής.

«Δεσμευτήκαμε ότι η Καλαμαριά θα αλλάξει και από τον στόχο αυτό δεν παρεκκλίναμε ούτε στιγμή. Άλλο ένα έργο που είχαμε προαναγγείλει προχωράει και θα αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών», δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Το έργο περιλαμβάνει τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, την οργάνωση θέσεων στάθμευσης παρά την οδό, τη δέσμευση θέσεων στάθμευσης μπροστά από την είσοδο του σχολείου για την εξυπηρέτηση των μαθητών και τη μείωση του πλάτους του οδοστρώματος της οδού σε 3,50 μ.

Η μετατροπή της οδού Κ. Παλαμά σε «δρόμο με ήπια κυκλοφορία» έχει σαν στόχο, την ανάγκη για μείωση των ταχυτήτων των οχημάτων, την βελτίωση της οδικής ασφάλειας ,την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, δίνοντας προτεραιότητα στους ευάλωτους χρήστες της οδού (μαθητές, πεζοί, δικυκλιστές και άτομα με αναπηρία) και την αλλαγή της οδικής συμπεριφοράς των οδηγών.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης και ο προϋπολογισμός του φτάνει τις 251.559,67€.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ