Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Πιο αυστηρός ο «κόφτης» για τους νέους οδηγούς


Συχνά υποστηρίζεται ότι οι νέοι οδηγοί θα πρέπει να περιορίζονται στο να οδηγούν ισχυρά αυτοκίνητα, μέχρι να ωριμάσουν και να είναι αρκετά έμπειροι για να τα χειριστούν.

Η Ιταλία έχει διατηρήσει από καιρό τέτοιους κανόνες και οι νομοθέτες προχωρούν τώρα, για να τους επεκτείνουν σε μια μεγαλύτερη επιλογή οδηγών, από ποτέ άλλοτε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, οι παλιοί κανόνες οδήγησης της γειτονικής χώρας, απαγόρευαν στους πρωτοετείς οδηγούς να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα με περισσότερα από 70 κιλοβάτ (93 ίππους) ή των οποίων η αναλογία ισχύος προς βάρος υπερβαίνει τα 55 κιλοβάτ (73 ίππους) ανά μετρικό τόνο (2200 λίβρες).

Ο κανόνας εκτείνεται στα 65 κιλοβάτ (88 hp) ανά τόνο για υβριδικά ή ηλεκτρικά οχήματα. Μια νέα απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της Ιταλίας επεκτείνει αυτόν τον περιορισμό σε τρία χρόνια για όλους τους νέους κατόχους αδειών.

Οι νέοι κανόνες πρέπει να περάσουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για να τεθούν σε ισχύ, αλλά η κίνηση είναι μια ισχυρή ένδειξη της βούλησης της κυβέρνησης Μελόνι, σε αυτόν τον τομέα.

Ο κανόνας ισχύει για όλους τους «νέους» οδηγούς στην Ιταλία. Η νόμιμη ηλικία οδήγησης στην Ιταλία είναι τα 18, επομένως παλιότερα ανάγκαζε τους νεαρούς οδηγούς σε πιο ταπεινά αυτοκίνητα, μέχρι να γίνουν τουλάχιστον 19 ετών.

Τώρα, οι ίδιοι οδηγοί αναμένεται να οδηγούν οχήματα χαμηλής ισχύος μέχρι τα 20 τους. Ο κανόνας ισχύει από την ημερομηνία απόκτησης άδειας και δεν συνδέεται με την ηλικία. Έτσι, οι αλλοδαποί που μετακομίζουν στην Ιταλία και αποκτούν τοπική άδεια ή όσοι αποκτούν άδεια αργότερα στη ζωή τους υπόκεινται στον ίδιο περιορισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ