Ακόμη και μπαγιάτικο να είναι το ψωμί θα γίνει εκπληκτικό
Υλικά:
- 1 στρογγυλό καρβέλι ή φρατζόλα
- 60γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- ¼ ματσάκι μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένο
- 250γρ. κασέρι τριμμένο
- αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρβέλι (ή φρατζόλα) οριζόντια και κάθετα, φροντίζοντας να μη φτάσει το μαχαίρι μέχρι τη βάση του ψωμιού, δημιουργώντας μικρά τετραγωνάκια με βαθιές τομές ανάμεσά τους. Στρώνετε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο σε μια λαμαρίνα και τοποθετείτε το ψωμί στο κέντρο. Σκορπάτε το κασέρι πιέζοντας με τα δάχτυλα για να εισχωρήσει ανάμεσα στα τετραγωνάκια του ψωμιού. Ανακατεύετε το βούτυρο με το σκόρδο και το μαϊντανό και ραντίζετε το καρβέλι. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και κλείνετε καλά με το αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 20 λεπτά στους 180C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ