Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Λευκός Οίκος: Ποια είναι η αξία της κατοικίας του προέδρου των ΗΠΑ


Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα μπορούσαν να αγοράσουν τον Λευκό Οίκο, στην (απίθανη) περίπτωση που η κυβέρνηση αποφάσιζε να βγάλει τον Λευκό Οίκο προς πώληση. Κι αυτό γιατί, η αξία του σήμερα κοστολογείται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το grunge.com, λοιπόν, και την υπηρεσία καταχωρήσεων ακινήτων Zillow η κατοικία του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ θα έπιανε, σήμερα, το λιγότερο 445 εκατομμύρια δολάρια.


Λευκός Οίκος: Ποια είναι η αξία της κατοικίας του προέδρου των ΗΠΑ

Η αξία της κατοικίας με τα 16 υπνοδωμάτια και τα 35 μπάνια επί της διάσημης Pennsylvania Avenue έχει υπολογιστεί από τη Zillow χρησιμοποιώντας έναν αποκλειστικό αλγόριθμο από το 2009, αναφέρει το grunge.com. Η Zillow, μάλιστα, έχει αποκαλύψει ότι η αξία του σπιτιού αυξήθηκε κατά 15% μόνο κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών της προεδρίας Ομπάμα, η οποία συνέπεσε με την ανάκαμψη της αγοράς κατοικίας μετά το οικονομικό κραχ του 2008.

«Οι αξίες των κατοικιών σε όλη τη χώρα αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2006, με πολλές αγορές να σημειώνουν νέα ρεκόρ –ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Λευκός Οίκος αξίζει τώρα περισσότερο από ποτέ», εξηγεί η Zillow. Τώρα οι αξίες των κατοικιών αυξάνονται ακόμα πιο γρήγορα και ο Λευκός Οίκος δεν αποτελεί εξαίρεση: μόνο τον περασμένο χρόνο, καθώς οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν με ρυθμούς ρεκόρ, η Zillow υπολογίζει ότι η αξία του Λευκού Οίκου αυξήθηκε από 413,1 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο σε 445,2 εκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο -αύξηση ύψους 7,77 % σε ένα μόνο έτος.



Στην απίθανη περίπτωση, λοιπόν, που ο Πρόεδρος Μπάιντεν νοικιάσει τον Λευκό Οίκο θα μπορούσε να κερδίζει μηνιαίως 1.663.119 δολάρια, σύμφωνα με την Zillow. Αλλά γιατί ακριβώς είναι τόσο πολύτιμος ο Λευκός Οίκος -το σπίτι κάθε προέδρου τον ΗΠΑ από την προεδρία του Τζορτζ Ουάσινγκτον και έπειτα- και τι πραγματικά παίρνει κανείς με όλα αυτά τα χρήματα;
Λευκός Οίκος- Τι παίρνει κανείς με τόσα χρήματα

Εκτός από την προφανή ιστορική σημασία του σπιτιού, ο εξαώροφος Λευκός Οίκος είναι ένα κόσμημα νεοκλασικού στιλ αρχιτεκτονικής, επηρεασμένο από τα αρχαία κτίρια της Ελλάδας και της Ρώμης. Το αρχοντικό εκτείνεται σε 18 στρέμματα -συμπεριλαμβανομένου ενός κήπου, δύο σιντριβανιών, του βόρειου και νότιου γρασιδιού και του περίφημου Rose Garden- και περιέχει ένα ολόκληρο σύστημα υπηρεσιών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.



Μέσα στον Λευκό Οίκο, υπάρχει μια αίθουσα μουσικής, όπου ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον συνήθιζε να εξασκεί το σαξόφωνό του, ένα γυμναστήριο, μια αίθουσα μπόουλινγκ, ένας κινηματογράφος, όπου οι πρόεδροι και οι οικογένειές τους μπορούν να δουν τις νέες κυκλοφορίες, καθώς και μία σοκολατερί.

Φυσικά, το κτίριο περιέχει και τον χώρο εργασίας του προέδρου των ΗΠΑ και είναι ανοιχτό στο κοινό για περιηγήσεις, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου. Αυτό περιορίζει ελαφρώς το εύρος του χώρου διαβίωσης, και έτσι μόνο οι δύο τελευταίοι όροφοι της executive κατοικίας αποτελούν την ιδιωτική κατοικία του εκάστοτε προέδρου. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που δεν αρέσει και τόσο πολύ σε κάθε πρόεδρο να μένει στο κτίριο με τον Χάρι Τρούμαν να αποκαλεί κάποτε τον Λευκό Οίκο ως μια «λαμπερή φυλακή», σύμφωνα με το Business Insider.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ