Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Αυτό είναι το απίστευτης χλιδής ξενοδοχείο που βρίσκεται… στη μέση του πουθενά


Κάποτε στα σύνορα του Κατάρ με τη Σαουδική Αραβία υπήρχε το απόλυτο… τίποτα. Μια απέραντη έρημος στην οποία όπου και να κοιτούσες έβλεπες μόνο… άμμο.

Από τον Φεβρουάριο του 2012 εκεί, στη μέση του πουθενά, άνοιξε ένα τεράστιο, υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, το Hilton Salwa Beach Resort & Villas.



Παραλίες, λιμάνια, πισίνες, πράσινα δάση, λευκές βίλες, ξεχωριστά κτίρια. Μια κανονική όαση, η οποία προσομοιάζει σε μια πανέμορφη παραλιακή πόλη, όπως αναφέρει το CNN Travel.


Το ξενοδοχείο είχε την ατυχία να ανοίξει τις πόρτες του εν μέσω Covid. Γι’ αυτό τον λόγο, η διοίκηση αποφάσισε να στραφεί αρχικά στους ντόπιους, κυρίως στους κατοίκους του Κατάρ. Μόλις πρόσφατα, πάντως, άνοιξε τις πόρτες του και για ταξιδιώτες από την ευρύτερη αραβική περιοχή.





Το Hilton Salwa Beach διαθέτει 84 βίλες, οι οποίες έχουν από δύο έως τέσσερα υπνοδωμάτια, ιδιωτικές πισίνες και άμεση πρόσβαση στην παραλία με τη λευκή άμμο. Οι τιμές ξεκινούν από 1.500 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Το κεντρικό ξενοδοχείο, από την πλευρά του, περιλαμβάνει 246 δωμάτια και σουίτες.



Στο τεράστιο συγκρότημα, μπορεί κανείς να συναντήσει περισσότερα από 20 εστιατόρια και μπαρ, πολυτελή σπα, αθλητικά γήπεδα, κήπους, μαρίνα κ.α.



Το ξενοδοχείο έχει χτιστεί πάνω σε 3.200 στρέμματα αμμώδους γης, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ντόχα, σε μια ιδανική τοποθεσία για να υποδέχεται επισκέπτες τόσο από το Κατάρ όσο και από τη Σαουδική Αραβία.



Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2015. Όσον αφορά το κόστος του, υπολογίζεται σε αρκετά εκατομμύρια δολάρια.







photo by Courtesy Hilton Salwa Beach Resort & Villas


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ