Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Γυναίκα επιβίωσε με σπασμένα κόκαλα μέσα στο στραπατσαρισμένο αυτοκίνητό της και στο ψύχος για 5 μέρες


Μια συνταξιούχος νοσοκόμα χρησιμοποίησε τις ιατρικές της δεξιότητες, την αποφασιστικότητα αλλά και την επιμονή της για να επιβιώσει αφού το αυτοκίνητό της γλίστρησε από ένα τμήμα του δρόμου της πολιτείας της Ουάσιγκτον που ονομάζεται «Γωνιά του Νεκρού» και έμεινε παγιδευμένη σε μια χαράδρα για πέντε ημέρες υπό συνθήκες ψύχους.

Η Lynnell McFarland, 68 ετών, επέστρεφε με το αυτοκίνητο από ένα μνημόσυνο στο σπίτι της στην κοιλάδα Spokane στις 18 Νοεμβρίου όταν το Mitsubishi της χτύπησε σε μαύρο πάγο και βγήκε εκτός δρόμου. Το αυτοκίνητο έπεσε ανάμεσα σε δύο δέντρα, παγιδεύοντας τη γυναίκα αφού χτύπησε στο ταμπλό και υπέστη κατάγματα στο χέρι και στο γόνατό της, μεταξύ άλλων τραυματισμών που υπέστη.

«Όταν έγειρα πίσω για να κόψω τη ζώνη μου ήταν όταν είδα τα οστά μου», είπε η McFarland ενθυμούμενη την ιστορία της για το πώς επέζησε σχεδόν από θαύμα από το ατύχημα.



Νωρίτερα αυτό το μήνα, είπε από το κρεβάτι της στο Providence St. Joseph Care Center στο Spokane ότι «μπορούσε να νιώσει τα χέρια των γονιών τις γύρω της».

Η Lynnell McFarland είπε στο Spokesman-Review: «Ο μπαμπάς μου έφυγε μόλις πριν από έξι μήνες. Ένιωθα τα χέρια του γύρω μου και την αγκαλιά του Θεού γύρω από όλους μας. Απλώς είπα: “Αγαπητέ Θεέ, ξέρω ότι θα πεθάνω κάποια μέρα, αλλά σε παρακαλώ μην το αφήσεις να είναι σε αυτή τη σκοτεινή, βαθιά χαράδρα, όπου δεν με βρήκαν ποτέ”».

Η αστυνομία έφτασε μια ανάσα να τη σώσει αλλά δεν την είδε

Η γυναίκα είχε πάει στο μνημόσυνο μαζί με την κόρη της Amanda. το αυτοκίνητό τους χάλασε και έτσι η μητέρα έμεινε μέχρι να επισκευαστεί και η κόρη επέστρεψε με λεωφορείο για να φροντίσει τα σκυλιά στο σπίτι. Αφού η Lynnell δεν επέστρεψε όπως προοριζόταν η κόρη της ενημέρωσε τις αρχές για την εξαφάνισή της.



Η γυναίκα είπε ότι μία μέρα μετά το ατύχημα και ενώ ήταν μέσα στο στραπατσαρισμένο όχημα, ένας αστυνομικός με το περιπολικό του έφτασε μία ανάσα μακριά της αλλά δεν την είδε μέσα στη χαράδρα.

«Σταμάτησε, με τα φώτα του να ανάβουν, αλλά δεν βγήκε από το αυτοκίνητο και δεν κοίταξε», είπε η McFarland, προσθέτοντας ότι είδε επίσης μερικούς κυνηγούς, οι οποίοι επίσης δεν μπορούσαν να δουν το αυτοκίνητο ή να ακούσουν τις κραυγές της για βοήθεια.

Με τα ένστικτα επιβίωσής της να χτυπούν δυνατά, η πρώην νοσοκόμα αποκόπηκε από τη ζώνη ασφαλείας της και έφτιαξε κάτι σαν καταφύγιο με μερικά ρούχα και πλαστικές σακούλες.

«Είχα χειμερινές μπότες στο μπροστινό πάτωμα. Το τηλέφωνό μου ήταν στο μπροστινό σανίδι του δαπέδου», είπε στο Spokesman-Review. «Είχα μπουκάλια νερού στην μπροστινή σανίδα του δαπέδου. Δεν μπόρεσα να φτάσω τίποτα από αυτά».

Όμως κατάφερε να γλείψει το νερό της βροχής που είχε συσσωρευτεί στις πλαστικές σακούλες.

«Έπρεπε να παραμείνω σε αυτό το mode μιας και η αποστολή μας είναι να τη βρούμε, θα είναι ζωντανή. Δεν έχουμε πολύ χρόνο», είπε η Amanda στο KHQ.

«Τηλεφώνησα επίσης σε κάθε νοσοκομείο ή ιατρικό κέντρο, από το Blewett Pass μέχρι το Spokane, αναζητώντας αγνοούμενες γυναίκες ή γυναίκες που είχαν έρθει ίσως μπερδεμένες και δεν ήξεραν το όνομά τους», πρόσθεσε.


Η λύτρωση 5 μέρες μετά

Τελικά, το FBI εντόπισε τη μητέρα της σε ένα απομακρυσμένο σημείο που ορισμένοι αποκαλούν «Γωνιά του νεκρού», ανέφερε το KHQ. «Είχε φύγει από το Dead Man’s Corner που δεν είχε πλαϊνή ράγα», είπε η Amanda. «Ο καρπός της είχε σπάσει και τα κόκκαλά της έβγαιναν έξω από το σώμα της. Και ήξερε ότι είχε κατάγματα, ίσως τη λεκάνη της και όλα αυτά τα άλλα μέρη», είπε η κόρη στο KHQ.

«Ούρλιαζε για μέρες», πρόσθεσε. «Οπότε ήταν δύσκολο για εκείνη. Γιατί πόσο τρομακτικό να είσαι τόσο κοντά σε τόσους πολλούς ανθρώπους. Και παρόλα αυτά να μένεις τόσο αβοήθητος».

Τελικά, ορισμένοι υπάλληλοι του Τμήματος Μεταφορών βρήκαν το αυτοκίνητο και κατέβηκαν για να σώσουν την βαριά τραυματισμένη γυναίκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ