Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Οι 5 συμβουλές του Έλον Μασκ στους νέους – Τι να κάνουν για να πετύχουν στη ζωή τους


Ο Έλον Μασκ είναι ο No. 1 πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, με περιουσία που αγγίζει τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Οκτώβριο, η εταιρεία του, η Tesla έγινε μία από τις λίγες επιχειρήσεις παγκοσμίως, που κατάφερε να φτάσει το όριο αποτίμησης του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, ξεπερνώντας κατά πολύ τις ανταγωνίστριές της – εταιρείες με πολυετή εμπειρία και παρουσία στον κλάδο – όπως η Ford και η General Motors.

Πρόσφατα, καλεσμένος στο «Lex Fridman Podcast» o Έλον Μασκ αποκάλυψε, τις πέντε βασικές συμβουλές που θα έδινε στους νέους οι οποίοι θέλουν να πετύχουν στη ζωή τους.

1. Να είστε χρήσιμοι
Η πρώτη συμβουλή που έδωσε ο Μασκ σύμφωνα με το BusinessInsider, ήταν ότι οι άνθρωποι πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες προκειμένου «να είναι  χρήσιμοι». «Να κάνετε πράγματα που βοηθούν τους ανθρώπους γύρω σας και την κοινωνία συνολικά. Είναι δύσκολο να είσαι χρήσιμος, πολύ δύσκολο» τονίζει. Αν κάποιος κάνει μια ζωή με νόημα, αυτή είναι η «ζωή που αξίζει να ζήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος.

2. Να προσφέρετε στην κοινωνία
Προκειμένου να καταφέρει κανείς να αγγίξει την επιτυχία, εξίσου σημαντικό είναι σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, να συνεισφέρει στην κοινωνία. Ειδικότερα, υποστηρίζει πως ο καθένας μας θα πρέπει να παράγει περισσότερα από ότι όσα καταναλώνει στα πλαίσια κάθε κοινωνίας.

3. Δεν είναι αυτοσκοπός να γίνει κάποιος ηγέτης
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Μασκ, τα άτομα δεν χρειάζεται να επιθυμούν διακαώς, να αναλάβουν στη ζωή τους μόνο ηγετικούς ρόλους. «Πολύ συχνά ηγέτες γίνονται εκείνοι που δεν θέλουν να είναι ηγέτες» τόνισε.

4. Διευρύνετε τους ορίζοντές σας διαβάζοντας βιβλία
Ο ίδιος όπως είπε στον Φρίντμαν ως παιδί διάβαζε συνεχώς εγκυκλοπαίδεια. «Θα ενθάρρυνα τους ανθρώπους να διαβάζουν πολλά βιβλία. Να προσπαθείτε να διευρύνετε συνεχώς τους ορίζοντές σας» προτρέπει.

 5. Να επικοινωνείτε με τους ανθρώπους
Η τελευταία συμβουλή του στους νέους ήταν να επικοινωνούν και να συναναστρέφονται με ανθρώπους  από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και διαφορετικούς κλάδους, επαγγέλματα. «Μάθετε από αυτά τα άτομα, όσο το δυνατόν περισσότερα» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ