Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Μαορί παρουσιάστρια ειδήσεων με παραδοσιακό τατουάζ στο πηγούνι γράφει ιστορία


Μια δημοσιογράφος στη Νέα Ζηλανδία έγραψε ιστορία καθώς ήταν η πρώτη παρουσιάστρια ειδήσεων με παραδοσιακό τατουάζ των Μαορί στο πηγούνι που παρουσίασε δελτίο ειδήσεων σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης.

Η 37χρονη Oriini Kaipara, η οποία έχει «μόκο καουάε» (όπως ονομάζεται το παραδοσιακό τατουάζ στο πηγούνι που κάνουν ορισμένες Μαορί γυναίκες) παρουσίασε το δελτίο των 18.00 στο Newshub Live της Νέας Ζηλανδίας την περασμένη Δευτέρα.
Σύμφωνα με την Daily Mail, η μητέρα τεσσάρων παιδιών από το Όκλαντ ανακάλυψε ότι ήταν 100% Μαορί μετά από ένα τεστ DNA που έκανε το 2017. H παρουσιάστρια αποφάσισε να κάνει το παραδοσιακό τατουάζ το 2019, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που ονομάζεται «Τα μόκο» και περιλαμβάνει μόνιμες τροποποιήσεις στο σώμα, που αντανακλούν τη συγκεκριμένη πολιτισμική κληρονομιά.

Για τις Μαορί γυναίκες, το συγκεκριμένο παραδοσιακό τατουάζ (το ονομάζουμε έτσι αν και χρησιμοποιούνται διαφορετικά εργαλεία και τεχνικές από τα γνωστά μας τατουάζ) αποτελεί κάτι σαν ιεροτελεστία ενηλικίωσης και συμβολίζει τη μεταμόρφωση.

Η Kaipara δήλωσε ότι η παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης ήταν ένα όνειρο ζωής για εκείνη, και εξέφρασε την ελπίδα να είναι η πρώτη από πολλές Μαορί γυναίκες δημοσιογράφους που θα βαδίσουν στα χνάρια της. «Είναι πολύ συναρπαστικό. Είμαι πολύ περήφανη για το πόσο μακριά έχω φτάσει και που παρουσιάζω το συγκεκριμένο δελτίο», είπε η 37χρονη στο Stuff.

Η δημοσιογράφος είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της διασημότητας όταν είχε αναπληρώσει μια παρουσιάστρια στο μεσημεριανό δελτίο του TVNZ. Ως ρεπόρτερ μέσα στα χρόνια έχει αποκτήσει το δικό της αφοσιωμένο κοινό χάρη στην ικανότητες αλλά και την ξεχωριστή της εμφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ