Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Η ιστορία της μυστηριώδους γυναίκας που φωτογραφήθηκε αγκαλιά με τους μεγαλύτερους σταρ της εποχής της


Μια παράξενη ανακάλυψη έκανε ένας υπάλληλος ενός μικρού μαγαζιού μεταχειρισμένων στο Βέλγιο, του Opnieuw & Co, όταν άνοιξε, τυχαία, ένα άλμπουμ που υπήρχε ανάμεσα στην πραμάτεια του. Στο εσωτερικό του αντίκρισε μια σειρά από ερασιτεχνικές φωτογραφίες όπου οι μεγαλύτεροι σταρ μιας ολόκληρης εποχής πόζαραν αγκαλιά με μια μυστηριώδη γυναίκα. Ανάμεσα σε αυτούς, οι Tom Cruise, Julia Roberts, Steven Spielberg, Will Smith και Johnny Depp, όλοι σε νεότερη ηλικία.

Τελικά το μυστήριο λύθηκε: το άλμπουμ ανήκε στη δημοσιογράφο Maria Snoeys-Lagler, μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), που είχε πεθάνει το 2016 σε ηλικία 93 ετών. Κανένας δεν γνωρίζει πώς ακριβώς είχε καταλήξει στα ράφια του μαγαζιού.

Το άλμπουμ ανήκε στη δημοσιογράφο Maria Snoeys-Lagler, μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), που είχε πεθάνει το 2016 σε ηλικία 93 ετών.

Όπως έγραψε η Βελγίδα δημοσιογράφος Kristien Gijbels, οι φωτογραφίες της έγιναν viral, κάνοντάς τη διάσημη εν μία νυκτί. Μάλιστα η κόρη της Maria Snoeys-Lagler, Rita Radowicz, είπε σε τοπική εφημερίδα του Βελγίου: «Αυτές οι φωτογραφίες είχαν υψηλή συναισθηματική αξία για τη μητέρα μου. Αναρωτιέμαι πώς στο καλό βρέθηκαν εκεί». Ένα πιθανό σενάριο είναι ότι το είχε κρατήσει μια ξαδέρφη της Maria η οποία πέθανε πρόσφατα και ίσως μαζί με τα προσωπικά της αντικείμενα είχε πουληθεί, κατά λάθος, και το άλμπουμ.

«Περήφανη για τη δουλειά της»

Ποια ήταν όμως αυτή η δημοσιογράφος, που αξιώθηκε να ποζάρει πλάι στους πιο λαμπερούς celebrities; Γεννήθηκε το 1923 στην Αμβέρσα και όταν παντρεύτηκε τον επίσης ρεπόρτερ John Snoeys μετακόμισαν στο Λος Άντζελες, το 1952, όπου και οι δύο έγιναν μέλη της HFPA.

Μετά τον θάνατο του John, η σύζυγός του πήρε τη θέση του και ανέλαβε μια στήλη στο βελγικό περιοδικό Humo, όπου έγραφε θέματα ψυχαγωγίας και αφηγείτο τη ζωή της ως δημοσιογράφος στο Χόλιγουντ.

Ο πρώην εργοδότης της την έχει περιγράψει ως «μια δυναμική και φιλική κυρία, με το πιο μεταδοτικό γέλιο». Μάλιστα, η πληθωρική εκείνη γυναίκα παρέμεινε ενεργή μέχρι το 2010, σε ηλικία 87 ετών. Και τότε, ακόμα, ήταν το περιοδικό που την παρακίνησε να συνταξιοδοτηθεί. «Αγαπούσε τη δουλειά της και ήταν περήφανη γι’ αυτήν», όπως καταλήγει ο εργοδότης της.

Δείτε φωτογραφίες της:







Με στοιχεία από goldenglobes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ