Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Ποια χώρα γιορτάζει πρώτη το νέο έτος και ποια το υποδέχεται τελευταία;


Η Πρωτοχρονιά βρίσκεται προ των πυλών και εκατομμύρια κόσμου ανυπομονούν να καλωσορίσουν το νέο έτος τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου. Ποια είναι, όμως, η χώρα που γιορτάζει την αλλαγή του χρόνου πρώτη και ποια εκείνη που έρχεται τελευταία στη σειρά;

Μετά από μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι πρόθυμοι να υποδεχτούν το 2022, ελπίζοντας ότι θα αφήσουν πίσω τους ένα όχι και τόσο ευχάριστο 2021, με την πανδημία και τις επιπτώσεις της να έχει επηρεάσει την ζωή, την καθημερινότητα και την ψυχολογία εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως. Και ενώ κάθε χώρα αναγνωρίζει το νέο έτος τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου, δεν το γιορτάζουν όλες την ίδια στιγμή, λόγω διαφοράς ώρας.

Έτσι, λοιπόν, τα ανατολικότερα νησιά της Ωκεανίας, σύμφωνα με το mentalfloss.com, θα είναι τα πρώτα που θα υποδεχθούν το νέο έτος τα μεσάνυχτα της 1ης Ιανουαρίου. Προτού ξυπνήσουν πολλοί άνθρωποι στη Δύση στις 31 Δεκεμβρίου, οι άνθρωποι στην Τόνγκα, τη Σαμόα και το Κιριμπάτι θα έχουν ήδη ρυθμίσει τα ημερολόγιά τους στην 1η Ιανουαρίου του 2022. Η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Νότια Κορέα είναι οι επόμενες χώρες στη σειρά που θα γιορτάσουν την άφιξη του 2022.

Ωστόσο, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, θα χρειαστεί περισσότερο από μια ολόκληρη μέρα για να φτάσει το νέο έτος στην άλλη πλευρά του χάρτη της ζώνης ώρας. Στις 6:00 π.μ. EST (Ανατολική Ζώνη Ώρας) της 1ης Ιανουαρίου -δηλαδή 25 ώρες μετά τους εορτασμούς της Σαμόα στις 5 π.μ. EST στις 31 Δεκεμβρίου- η Αμερικανική Σαμόα θα υποδεχθεί το νέο έτος. Μια ώρα αργότερα, το Baker Island -μια ακατοίκητη ατόλη βόρεια του ισημερινού στον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό περίπου 3.090 χλμ. νοτιοδυτικά της Χονολουλού, σχεδόν στα μισά της απόστασης μεταξύ Χαβάης και Αυστραλίας- θα γίνει το τελευταίο μέρος στη Γη, στο οποίο θα φτάσει το 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ