Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Χρυσοχοΐδης: Όσο είμαστε εδώ, όποιος ρίχνει μολότοφ θα συλλαμβάνεται - Τι απάντησε σε Βούτση και ΣΥΡΙΖΑ

"Πρέπει να καταθέσουμε και ένα προεδρικό διάταγμα. Μέσα στο καλοκαίρι θα είναι όλα έτοιμα και η εφαρμογή του νόμου θα είναι στα χέρια μας" δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ερωτηθείς για όσα είπε ο Νίκος Βούτσης και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για ευθύνες του στην αντιμετώπιση της χθεσινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «τι να πω... Ορισμένοι άνθρωποι νομίζουν ότι βρίσκονται σε άλλες εποχές, και πιστεύουν πως ό,τι φαντάσματα ή φαντασιακές αντιλήψεις είχαν πριν κάποια χρόνια, νομίζουν ότι και τώρα μπορούν αν τις προβάλλουν. Είναι λυπηρό πραγματικά. Χθες λοιπόν υπήρχε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Της οποίας ο μεγάλος όγκος ήταν του ΠΑΜΕ, όπως πάντα. Το ΠΑΜΕ είναι πάντα συγκροτημένο και περιφρουρεί πολύ καλά τις συγκεντρώσεις. Κάποια στιγμή μπήκαν περίπου 1000 άτομα, χτυπώντας ανελέητα τις δυνάμεις με πάρα πολλές βόμβες μολότοφ. Οι δυνάμεις αναγκάστηκαν για να τους απωθήσουν να ρίξουν χημικά, όχι πάρα πολλά, δεν έγινε κατάχρηση. Είναι προφανές ότι έγινε όχληση σε όλη τη συγκέντρωση, και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα να υπάρξει καταδίωξη αυτών των ανθρώπων. Πρώτον, δεν διαλύθηκε η συγκέντρωση, η συγκέντρωση συνεχίστηκε κανονικά μέχρι το τέλος. Δεύτερον, έχουμε πει με αυτή την κυβέρνηση, όσο είμαι εγώ εδώ, με συγχωρείτε που λέω τη λέξη εγώ αλλά είναι μια βασική αρχή ως πολιτικός προϊστάμενος. Δεν είναι ζήτημα εγωισμού. Όσο είμαστε εδώ, όποιος ρίχνει μολότοφ, όποιος επιχειρεί να σκοτώσει άνθρωπο, γιατί οι μολότοφ σκοτώνουν άνθρωπο, όποιος επιχειρεί να καταστρέψει ιδιωτική περιουσία ή να βλάψει ζωή, θα συλλαμβάνεται" ανέφερε.

"Το να ακούμε κάποια καταπληκτικά πράγματα που ανήκουν στη δεκαετία του '40 ή δεν ξέρω που αλλού, ότι μέσα στο προαύλιο της Βουλής υπήρχε κάποιος με ένα ουίκι- τόκι, αυτά πλέον δεν περνάνε. Αστυνομικός με όνομα και επώνυμο, με αριθμό, με υπηρεσία εκείνη την ώρα, έδινε οδηγίες με βάση τις οδηγίες από το κέντρο των αστυνομικών δυνάμεων, δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Ο αστυνομικός θέλει να πάει κάτω, να τελειώσει η βάρδιά του και να πάει σπίτι του να δει τα παιδιά του, δεν θέλει να διαλύει συγκεντρώσεις, αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές και να τα ξεχάσουν αυτοί που παράγουν τέτοια" πρόσθεσε.

"Ο νόμος θα εφαρμοστεί και οι μεγάλες συγκεντρώσεις θα γίνονται και θα κλείσει ο δρόμος, όπως χθες, δεν το συζητώ. Οι μικρές συγκεντρώσεις όμως, οι κάτω των 50 ατόμων θα πηγαίνουν στο πεζοδρόμιο" σημείωσε.

Αναφορικά με τον συνδικαλιστή αστυνομικό που φέρεται να εμπόδισε συναδέλφους του να κάνουν σύλληψη είπε ότι "έτσι είναι όπως το λέτε. Έχω ενημέρωση επίσημα από την υπηρεσία. Έχει ασκηθεί μήνυση" και επιβεβαίωσε ότι είναι στην ασφάλεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ