Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Formula 1: Το Γκραν Πρι της Μ. Βρετανίας στην ΕΡT

Μετά το πρώτο σερί τριών συνεχόμενων αγώνων σε αυτό το πρωτόγνωρο πρωτάθλημα του 2020, η Formula 1 ετοιμάζεται για το δεύτερο σερί τριών συνεχόμενων αγώνων μέσα στο καλοκαίρι.

Αρχής γενομένης με τα δύο Γκραν Πρι που θα γίνουν στο Σίλβερστον (το Βρετανικό και το Γκραν Πρι της 70ής Επετείου της Formula 1) και το Γκραν Πρι της Ισπανίας που θα ακολουθήσει στην πίστα της Βαρκελώνης το Σαββατοκύριακο 14-16 Αυγούστου.

Οι ελεύθερες, οι κατατακτήριες δοκιμές, καθώς και ο αγώνας του Βρετανικού Γκραν Πρι θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ Sports και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ από τις 31 Ιουλίου ώς τις 2 Αυγούστου 2020. Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.ά.).

Ο αγώνας θα μεταδοθεί την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 στις 16:10 (απευθείας σύνδεση με την πίστα του Σίλβερστον από τις 15:50).

Στην περιγραφή και στον σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένοι στο στούντιο της ΕΡΤ, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr», καθώς και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

Η Mercedes δείχνει πανίσχυρη και το 2020, έχοντας κάνει το 3 στα 3 στους τρεις πρώτους αγώνες. Με τον Χάμιλτον να δηλώνει συνεχώς φέτος ότι η W11 είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που έχει βγει ποτέ από το εργοστάσιο της ομάδας στο Μπράκλεϊ (το οποίο παρεμπιπτόντως απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα από την πίστα του Σίλβερστον), και κυρίως, με τους παραδοσιακούς αντιπάλους της Mercedes να αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, το ερώτημα είναι ένα: ποιος μπορεί να σταματήσει τα «Μαύρα Βέλη» από το να κάνουν άλλο ένα σερί τριών συνεχόμενων νικών; O επικεφαλής της Red Bull Κρίστιαν Χόρνερ παραδέχτηκε ότι η φετινή RB16 «συμπεριφέρεται περίεργα αεροδυναμικά», ενώ ο αντίστοιχος επικεφαλής της Ferrari Ματία Μπινότο, μετά και το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας όπου οι δύο οδηγοί του δέχτηκαν γύρο από τις Mercedes, έφτασε στο σημείο να πει ότι «το όλο σχέδιο του αυτοκινήτου πρέπει να αναθεωρηθεί». Η Racing Point από την πλευρά της, μπορεί να έκανε αλματώδη πρόοδο, αντιγράφοντας την περσινή Mercedes και να δείχνει συχνά -στις δοκιμές ιδίως- ταχύτερη των Ferrari και Red Bull, στον αγώνα όμως δεν μπορεί -τουλάχιστον προς το παρόν- να εκμεταλλευτεί αυτήν τη δυναμική, καταλήγοντας να παλεύει για το άτυπο βραβείο του «καλύτερου μετά τους πρώτους» μαζί με τις McLaren και Renault.

Άρα; Η υπόθεση νίκη θα είναι ένα εσωτερικό ζήτημα των πιλότων της Mercedes;  Ή η Red Bull, που ο επικεφαλής της Mercedes Τότο Βολφ θεωρεί, παρά τα όποια στραβοπατήματα, ως τον «πιο επικίνδυνο αντίπαλο» της γερμανικής ομάδας, θα ξαναβρεί τον δρόμο προς την κορυφή;

Η απάντηση την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020, όταν έπειτα από 52 γύρους πέσει η καρό σημαία στο ιστορικό σιρκουί.

ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ – ΩΡΑΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020
Ελεύθερες Δοκιμές 1: 13:00-14:30
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 17:00-18:30

Σάββατο 1η Αυγούστου 2020
Ελεύθερες Δοκιμές 3: 13:00-14:00
Κατατακτήριες Δοκιμές: 16:00-17:00

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020
Αγώνας: 16:10 (σύνδεση με την πίστα του Σίλβερστον από τις 15:50)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ