Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Πέτσας: Ανακλήθηκαν άδειες για να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα ΜΜΜ - Τι είπε για τα αναδρομικά

“Από την ημέρα που ανοίξαμε τις πύλες μας στον κόσμο βλέπουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε σχετικά με επιτυχία τα εισαγόμενα κρούσματα. Έχουμε εφαρμόσει περιοδικά εκτεταμένους ελέγχους με βάση έναν ειδικό αλγόριθμο που έχει αναπτύξει η επιτροπή των ειδικών μας.
Άρα τα εισαγόμενα κρούσματα αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να είναι μεγάλο πρόβλημα. Αντίθετα, μεγάλο πρόβλημα είναι ο εφησυχασμός στο εσωτερικό, αυτός είναι ο εχθρός. Απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης τα οποία μας οδήγησαν να πάρουμε αυστηρότερα μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πολλούς κλειστούς χώρους. Αναμένεται να επεκταθεί αυτό το μέτρο αν συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία”, είπε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ.

“Εξετάζεται το θέμα ότι μέσα στην περίοδο του Αυγούστου που θα υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα του πληθυσμού από τα αστικά κέντρα προς τα χωριά, προς τα νησιά και πάλι πίσω μήπως πρέπει να υπάρξουν μεγαλύτεροι έλεγχοι σε χώρους συναθροίσεων όπως τα μπαρ. Είναι κάτι το οποίο συζητά η επιτροπή των ειδικών, δεν έχουμε εισήγησή της ακόμη αλλά είναι κάτι το οποίο το εξετάζουμε και εμείς και περιμένουμε νεότερες εισηγήσεις”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας και σημείωσε:

“Μία μεγάλη πηγή ανησυχίας είναι η χρήση των μέτρων στα ΜΜΜ. Για αυτόν τον λόγο εμείς θα προσπαθήσουμε να πυκνώσουμε τα δρομολόγια. Ήδη ανακαλούνται άδειες, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο προκειμένου να πυκνώσουν τα δρομολόγια και στα λεωφορεία και στους σταθμούς των μετρό και του ηλεκτρικού προκειμένου να έχουμε πιο συχνά δρομολόγια για να μην υπάρχει συνωστισμός. Αυτά είναι μέτρα τα οποία λαμβάνουμε γιατί τα ΜΜΜ είναι ίσως υπεύθυνα σε έναν βαθμό για τη διασπορά στα αστικά κέντρα”.

“Η απόφαση του ΣτΕ μιλά για αναδρομικά για 11 μήνες για τις κύριες συντάξεις. Άρα, εμείς ερχόμαστε και εφαρμόζουμε πλήρως την απόφαση του ΣτΕ για όλους, είτε προσέφυγαν, είτε δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και καταβάλουμε τα χρήματα εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους οι οποίοι δικαιώθηκαν, είτε του δημόσιου, είτε του ιδιωτικού τομέα”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τον αριθμό των συνταξιούχων ο κ. Πέτσας αντέκρουσε την θέση ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν παίρνουν τίποτα λέγοντας ότι “είναι άλλο πράγμα να λες ότι η επικουρική σύνταξη δεν θα πάρει αναδρομικά και άλλο ότι ο συνταξιούχος δεν θα πάρει αναδρομικά. Γιατί είναι σαν να λέμε ότι αυτός που παίρνει επικουρική σύνταξη, δεν παίρνει κύρια σύνταξη. Επομένως, μην μπερδεύουμε τις κατηγορίες των συντάξεων με τους δικαιούχους οι οποίοι θα λάβουν τα αναδρομικά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ