Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Μυστηριώδη φώτα που μοιάζουν με UFO εμφανίστηκαν στον νυχτερινό ουρανό της Σεντσέν

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων στην Κίνα μοιράζονται φωτογραφίες από μυστηριώδη φώτα πάνω από την πόλη Σεντσέν και αρκετοί λένε -και όχι άδικα- ότι μοιάζουν με UFO!

Νέα αφορμή για να ξεσαλώσουν οι απανταχού ουφολόγοι!

Στην Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη Σεντσέν, βόρεια του Χονγκ Κονγκ, εμφανίστηκαν πριν από λίγες μέρες μυστηριώδη φώτα στον νυχτερινό ουρανό.

Οι χρήστες, λοιπόν, των κοινωνικών δικτύων, του Weibo κυρίως, άρχισαν να μοιράζονται  φωτογραφίες από το θέαμα, με πολλούς να κάνουν λόγο για UFO! Και όχι άδικα...

Σύμφωνα με την Shenzhen Evening Post, οι ντόπιοι είδαν τον παράξενο φωτισμό στον μερικώς συννεφιασμένο νυχτερινό ουρανό στις 25 Ιουλίου, με τα φώτα να λάμπουν ακριβώς πάνω από τους τεράστιους ουρανοξύστες της πόλης, όπου μένουν 12,5 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ορισμένα βίντεο δείχνουν τρία φώτα στον ουρανό, ενώ άλλα, πιο ξεκάθαρα, δείχνουν τα φώτα σε αποχρώσεις του κίτρινου, του κόκκινου και του μπλε, ενώ έχουν σχηματίσει, μάλιστα, ένα σύμπλεγμα.

Ωστόσο, οι τοπικές αρχές έδωσαν μια (λογική) εξήγηση, λέγοντας ότι τα φώτα ήταν απλώς ένα φαινόμενο γνωστό ως «στήλες φωτός».
Η μετεωρολογική υπηρεσία της Σεντσέν τονίζει ότι αυτές οι στήλες εμφανίζονται συνήθως σε ψυχρότερα κλίματα, όταν πηγές φωτός όπως ο ήλιος, το φεγγάρι ή τα φώτα του δρόμου αλληλεπιδρούν με τους κρυστάλλους πάγου που αιωρούνται στον αέρα. Η εμφάνισή τους, βέβαια, είναι σπάνια στον ουρανό της Σεντσέν, η οποία, επί του παρόντος, βιώνει καθημερινά υψηλά επίπεδα θερμοκρασίας, έως και 34°C.

Σίγουρα, οι στήλες φωτός μπορεί να μην είναι τόσο ενδιαφέρουσες όσο μια πιθανή εξωγήινη εισβολή, αλλά μετά τη χρονιά που είχαμε όλοι, είμαστε χαρούμενοι που πρόκειται για ένα αβλαβές φυσικό φαινόμενο. Εκτός αν μας κρύβουν κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ