Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Basket League: Αποφάσισε Super Cup ο ΕΣΑΚΕ, ουδέν νεότερο για το πρωτάθλημα

Την διεξαγωγή Super Cup με τους τέσσερις πρώτους της τελευταίας σεζόν αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ - Καμία εξέλιξη για την Basket League, νέος «πονοκέφαλος» από την αποχώρηση της ΕΚΟ.

Τη διοργάνωση του Super Cup με τη μορφή του Final Four και συμμετέχουσες τις τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της σεζόν που... δεν ολοκληρώθηκε αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Προμηθέας και Περιστέρι θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί 24-25 Σεπτεμβρίου. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα και η ΑΕΚ το Περιστέρι στα ημιτελικά.

Σε ό,τι αφορά στο νέο πρωτάθλημα και το με πόσες ομάδες θα διεξαχθεί... ουδέν νεότερο. Η κυβέρνηση δεν έχει περάσει ακόμη την τροπολογία που έχει ζητήσει ο ΕΣΑΚΕ για να του εκχωρηθεί η δυνατότητα αδειοδότησης των ΚΑΕ με βάση τα αυστηρά κριτήρια που έχουν τεθεί και έτσι υπάρχει νέα παράταση. Για την ώρα το πλάνο προβλέπει πρωτάθλημα με 13 ομάδες, αλλά υπάρχουν ΚΑΕ που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και δεν έχουν αρχίσει καν τη στελέχωση ομάδας (Άρης, Πανιώνιος).

Ένας επιπλέον μεγάλος πονοκέφαλος για τη Λίγκα είναι πως η ΕΚΟ, βασική χορηγός την περασμένη σεζόν, αποφάσισε να μην συνεχίσει με την χορηγία ύψους 1 εκατ. ευρώ που έδινε την περασμένη σεζόν και πρότεινε άλλη μορφή συνεργασίας που δεν μπορεί να αποφέρει πάνω από 300.000 ευρώ. Έτσι ο ΕΣΑΚΕ είναι σε αναζήτηση κεντρικού χορηγού σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον λόγω και του κορωνοϊού, τη στιγμή που και το θέμα των τηλεοπτικών είναι στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ