Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Αστυνομικοί ζήτησαν από γυναίκα να αφαιρέσει το ταμπόν της κατά την διάρκεια ελέγχου (βίντεο)

Η αστυνομία στο Σίδνεϊ ζήτησε από μια νεαρή γυναίκα να αφαιρέσει το ταμπόν της κατά τη διάρκεια μιας σωματικής έρευνας.

Ένα παράδοξο και άσχημο περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια σωματικής έρευνας σε μια κοπέλα, αφού οι αστυνομικοί της ζήτησαν να βγάλει το ταμπόν της.

Ήταν μεταξύ των περιπτώσεων κακής συμπεριφοράς αστυνομικών που αποκαλύφθηκε σε έρευνα για πέντε αμφιλεγόμενες έρευνες στο Σίδνεϊ πέρυσι.

Τα περισσότερα περιστατικά έλαβαν χώρα σε μουσικά φεστιβάλ και εκείνοι που τους έγινε σωματική έρευνα αισθάνθηκαν ταπεινωμένοι και υποβαθμισμένοι, ανέφερε η έκθεση.

Η Αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε ότι θα εξετάσει τα ευρήματα της έκθεσης.

Η έκθεση της Επιτροπής Συμπεριφοράς για την Επιβολή του Νόμου κάλεσε την αστυνομική δύναμη να ζητήσει συγγνώμη από μια από τις εμπλεκόμενες νεαρές γυναίκες και σημείωσε ότι σε παρόμοια περίπτωση ένας αξιωματικός είχε ανασταλεί από τα καθήκοντά του.

Οι περιπτώσεις εξετάστηκαν είτε μετά από καταγγελίες των γονέων των γυναικών είτε επειδή γνωστοποιήθηκαν στα τοπικά Μέσα.

Η έρευνα που γινόταν κυρίως σε φεστιβάλ αφορούσε ναρκωτικά, αφού οι αστυνομικοί αναζητούσαν ναρκωτικές ουσίες επάνω στους παρευρισκόμενους.Σύμφωνα με άλλη αναφορά ζήτησαν από κοπέλα να βγάλει το εσώρουχό της.

Σε πολλές περιπτώσεις οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν πως δεν ήξεραν πως να κάνουν σωστά την έρευνα σε γυναίκες.

Οι Αρχές από την μεριά τους αναφέρουν πως έχει δοθεί εγχειρίδιο για το πώς να γίνεται η σωματική έρευνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ