Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Ήπιαν απολυμαντικό τζελ επειδή δεν έβρισκαν αλκοόλ, εννέα νεκροί

Εννέα άνθρωποι πέθαναν στην Ινδία, αφού ήπιαν απολυμαντικό για τα χέρια, επειδή δεν έβρισκαν αλκοόλ λόγω της καραντίνας.

Το περιστατικό συνέβη στη νοτιοανατολική Ινδία, όταν εννέα άνθρωποι ήπιαν αλκοολούχο απολυμαντικό τζελ αντί για αλκοόλ, καθώς τα καταστήματα που πωλούν ποτά έχουν κλείσει, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Σιντάρτ Καουσάλ, τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης Κουριτσέντου, στο κρατίδιο Άντρα Πραντές, οι εννέα άνδρες έχασαν τις αισθήσεις τους αφού κατανάλωσαν «μεγάλη ποσότητα» απολυμαντικού για τα χέρια, αναμεμειγμένου με νερό ή με σόδα.

Μεταφέρθηκαν κατεπειγόντως σε νοσοκομείο, όπου, όμως, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Ο λόγος για τον οποίο στράφηκαν στο αλκοολούχο απολυμαντικό διάλυμα ως «υποκατάστατο» είναι ότι η πόλη έχει τεθεί σε καραντίνα και έτσι δεν μπορούσαν να αγοράσουν ποτά.

Εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία, αφού καταναλώνουν νοθευμένο αλκοόλ. Οι λαθρέμποροι συχνά προσθέτουν στα ποτά μεθανόλη, ένα τοξικό προϊόν που χρησιμοποιείται συνήθως ως αντιψυκτικό ή ως καύσιμο, ώστε να αυξήσουν την περιεκτικότητά τους σε αλκοόλ.

Μέχρι σήμερα, από την πανδημία του κορονοϊού έχουν πεθάνει περισσότεροι από 35.740 άνθρωποι στην Ινδία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ