Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Βραβείο Inspire 2020 - Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής

Μετά την έναρξη της έκθεσης του εργαστηρίου Inspire Project 2020 με τίτλο «Αρχεία Ονείρου» υπό την καθοδήγηση της προσκεκλημένης καλλιτέχνιδας Μαίρης Ζυγούρη, το MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών και το Inspire Project προσκαλούν καλλιτέχνες που έχουν στο ενεργητικό τους εργασίες που έχουν παραχθεί στο πλαίσιο εργαστηρίου ή residency να υποβάλουν τη συμμετοχή τους στην ανοιχτή διαδικασία για την απονομή του Βραβείου Inspire 2020.

Το Inspire Project, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012, λειτουργεί ως πλατφόρμα προώθησης και υποστήριξης της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από δύο βασικούς άξονες δράσης: α) τη διοργάνωση εργαστηρίων που εμψυχώνονται από διακεκριμένους καλλιτέχνες και απευθύνονται σε νέους συναδέλφους τους με στόχο την παραγωγή νέων έργων μέσα από συμμετοχικές, εργαστηριακές εκπαιδευτικές διαδικασίες και β) την ανάδειξη καλλιτεχνικών έργων/συνόλων που έχουν προκύψει στο πλαίσιο άλλων εργαστηρίων ή προγραμμάτων residency μέσα από τον θεσμό του Βραβείου Inspire.

To Βραβείο Inspire απονέμεται σε εικαστικό, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εθνικότητας, για εργασία που έχει ήδη παραχθεί στο πλαίσιο εργαστηρίου ή residency ανά τον κόσμο και διακρίνεται για τη σύλληψη, την πρωτοτυπία, τον προβληματισμό και την συνάφειά της με τον χώρο στον οποίο έχει παρουσιαστεί και με τον οποίο δυνητικά συνδιαλέγεται. Το Βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2020 σε ειδική εκδήλωση.

Καλλιτέχνες που τιμήθηκαν με το Βραβείο Inspire στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις είναι ο Κωστής Βελώνης (2017) και η Ζωή Γιαμπουλντάκη (2019) για τα έργα τους που παράχθηκαν στο Μεξικό, στο πλαίσιο της Residency Casa Maauad της Πόλης του Μεξικού το 2016, και στο Bamberg της Βαυαρίας, στο πλαίσιο residency στο Internationales Könstlerhaus (Villa Concordia), αντίστοιχα.

To Inspire Project συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ενδιαφερόμενοι προσκαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους αποστέλλοντας:
·      τη φόρμα συμμετοχής που επισυνάπτεται και
·      οπτικό υλικό σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 10η Σεπτεμβρίου 2020 (20:00).

Η υποβολή των φακέλων γίνεται με παράδοση στο MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης) ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info.experimental@momus.gr με την ένδειξη «Βραβείο Inspire 2020».


ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (για το Inspire Prize)

ΟΝΟΜΑ

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

EMAIL

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΕΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ


ΙΔΡΥΜΑ / ΦΟΡΕΑΣ
RESIDENCY
(Έτος, Τίτλος, Τόπος, Οργανισμός)

ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΠΑΝΗΣ-ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΟΥ

- Οι φάκελοι των υποψηφίων δεν επιστρέφονται παρά μόνο αν ζητηθούν από τους ίδιους.
- Η επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για το βραβείο, η οποία απαρτίζεται από επιμελήτριες του MOMus, θα εξετάσει τους φακέλους και θα αξιολογήσει τη συμβατότητά τους με τα κριτήρια του Βραβείου Inspire. Το όνομα του νικητή/της νικήτριας του Βραβείου Inspire θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του MOMus, www.momus.gr, ενώ ο ίδιος/η ίδια θα ειδοποιηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα έχει δηλώσει.
Πληροφορίες: info.experimental@momus.gr και στα τηλέφωνα: 2310 546683 & 2310 593270, Τρίτη-Παρασκευή 12:00-15:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ