Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Τα μυστικά για το ψητό κοτόπουλο

Το βάζετε στο φούρνο και βγαίνει άνοστο. Σε ποιόν δεν έχει συμβεί, τουλάχιστον μία φορά; Δείτε κάποια απλά βήματα για να μη ξανασυμβεί ποτέ.

Υλικά για 4-6 άτομα
  • 1 κοτόπουλο χωριάτικο ή βιολογικό
  • 4 κλωνάρια θυμάρι και δενδρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο (χήνας, θα ήταν το ιδανικό)
  • 1 κουταλιά βούτυρο επιπλέον
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ανάψτε τον φούρνο σας στους 220 βαθμούς
Λιώστε ελαφρά τις 2 κουταλιές βούτυρο και αλείψτε ολόκληρο το κοτόπουλο, με ένα πινέλο κουζίνας
Σε φαρδιά κατσαρόλα βάλτε τη 1 κουταλιά βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και ροδίστε όλο το κοτόπουλο, από όλες τις μεριές, καλά
Αλάτι και πιπέρι παντού, ρίξτε τα αρωματικά χόρτα στην κατσαρόλα
Τοποθετήστε το ροδοκόκκινο κοτόπουλο σε ένα ταψάκι, με όλα τα υγρά του
Βάλτε 2 σκελίδες σκόρδο στην κοιλιά του, λίγο δενδρολίβανο και θυμάρι, 1 φύλλο δάφνης
Τα υπόλοιπα τοποθετήστε τα μέσα στο ταψάκι
Ψήστε για 20 λεπτά. Τότε, χαμηλώστε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίσετε το ψήσιμο για 1 ώρα. Τυλίξτε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο
Οσο ψήνετε, γυρίσετε το κοτόπουλο πλευρά, και ρίξτε του παντού τον υπέροχο ζωμό από τον πάτο του ταψιού
Στο τέλος, αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί, με το αλουμινόχαρτο για 15-20 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ