Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Η μπουγάτσα της "ξεπέτας"

Δείτε δυο συνταγές για να κάνετε στο πατ-κιουτ κάτι που κάποιοι το λένε και μπουγάτσα (αν και απέχει πολύ από την αυθεντική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης):

Υλικά

  • 450-500 γρ. φύλλο κρούστας (1 συσκευασία)
  • 1 πακέτο (250 γρ.) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες σε σκόνη
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα


Εκτέλεση
Προθερμαίνεται το φούρνο στους 200 °C. Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Βουτυρώνετε και διπλώνετε τα φύλλα ένα ένα κάνοντάς τα σαν πιέτες και τοποθετώντας τα παράλληλα το ένα δίπλα στο άλλο , επίσης βουτυρωμένο, ταψί. Τα ψήνετε στους 180 °C  μέχρι να ροδίσουν.

Στο μεταξύ, χτυπάτε το ζαχαρούχο γάλα, τα 5 αυγά και τις 2 βανίλιες, ώσπου  να γίνουν μείγμα ομοιόμορφο. Βγάζετε το ταψί και περιχύνετε τα ψημένα φύλλα με το μείγμα γάλακτος-αυγών. Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε στους 180-200 °C για άλλα 20’. Αποσύρετε από το φούρνο, το αφήνετε 5’ και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη  και λίγη κανέλα.

Για ακόμη μεγαλυτερη ξεπέτα!

Υλικά:

  • 450-500 γρ. φύλλο κρούστας,
  • 1 πακέτο (250 γρ.) βούτυρο ή μαργαρίνη,
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα,
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα


Εκτέλεση
 Λιώνετε το βούτυρο ή μαργαρίνη και με ένα πινέλο αλείφετε όλα τα φύλλα κρούστας, καθώς τα απλώνετε το ένα πάνω στο άλλο «σουρωτά» μέσα σε ένα ταψί. Ψήνετε τα φύλλα στο φούρνο στους 180 °C μέχρι  να ροδίσουν. Σ’ ένα μπολ ρίχνετε το γάλα, προσθέτετε (χρησιμοποιώντας σαν μεζούρα  το κουτί του ζαχαρούχου) 3 κουτιά νερό και ανακατεύετε καλά. Μόλις τα φύλλα ροδίσουν, ρίχνετε το γάλα και ξαναβάζετε την μπουγάτσα στο φούρνο στους 180-200 °C για 20’. Πασπαλίζετε την μπουγάτσα με ζάχαρη  άχνη και κανέλα.

icookgreek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ