Δείτε δυο συνταγές για να κάνετε στο πατ-κιουτ κάτι που κάποιοι το λένε και μπουγάτσα (αν και απέχει πολύ από την αυθεντική μπουγάτσα Θεσσαλονίκης):
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνεται το φούρνο στους 200 °C. Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Βουτυρώνετε και διπλώνετε τα φύλλα ένα ένα κάνοντάς τα σαν πιέτες και τοποθετώντας τα παράλληλα το ένα δίπλα στο άλλο , επίσης βουτυρωμένο, ταψί. Τα ψήνετε στους 180 °C μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ, χτυπάτε το ζαχαρούχο γάλα, τα 5 αυγά και τις 2 βανίλιες, ώσπου να γίνουν μείγμα ομοιόμορφο. Βγάζετε το ταψί και περιχύνετε τα ψημένα φύλλα με το μείγμα γάλακτος-αυγών. Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε στους 180-200 °C για άλλα 20’. Αποσύρετε από το φούρνο, το αφήνετε 5’ και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
Για ακόμη μεγαλυτερη ξεπέτα!
Υλικά:
Εκτέλεση
Λιώνετε το βούτυρο ή μαργαρίνη και με ένα πινέλο αλείφετε όλα τα φύλλα κρούστας, καθώς τα απλώνετε το ένα πάνω στο άλλο «σουρωτά» μέσα σε ένα ταψί. Ψήνετε τα φύλλα στο φούρνο στους 180 °C μέχρι να ροδίσουν. Σ’ ένα μπολ ρίχνετε το γάλα, προσθέτετε (χρησιμοποιώντας σαν μεζούρα το κουτί του ζαχαρούχου) 3 κουτιά νερό και ανακατεύετε καλά. Μόλις τα φύλλα ροδίσουν, ρίχνετε το γάλα και ξαναβάζετε την μπουγάτσα στο φούρνο στους 180-200 °C για 20’. Πασπαλίζετε την μπουγάτσα με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
icookgreek
Υλικά
- 450-500 γρ. φύλλο κρούστας (1 συσκευασία)
- 1 πακέτο (250 γρ.) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 5 αυγά
- 2 βανίλιες σε σκόνη
- ζάχαρη άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνεται το φούρνο στους 200 °C. Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Βουτυρώνετε και διπλώνετε τα φύλλα ένα ένα κάνοντάς τα σαν πιέτες και τοποθετώντας τα παράλληλα το ένα δίπλα στο άλλο , επίσης βουτυρωμένο, ταψί. Τα ψήνετε στους 180 °C μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ, χτυπάτε το ζαχαρούχο γάλα, τα 5 αυγά και τις 2 βανίλιες, ώσπου να γίνουν μείγμα ομοιόμορφο. Βγάζετε το ταψί και περιχύνετε τα ψημένα φύλλα με το μείγμα γάλακτος-αυγών. Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε στους 180-200 °C για άλλα 20’. Αποσύρετε από το φούρνο, το αφήνετε 5’ και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
Για ακόμη μεγαλυτερη ξεπέτα!
Υλικά:
- 450-500 γρ. φύλλο κρούστας,
- 1 πακέτο (250 γρ.) βούτυρο ή μαργαρίνη,
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα,
- ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώνετε το βούτυρο ή μαργαρίνη και με ένα πινέλο αλείφετε όλα τα φύλλα κρούστας, καθώς τα απλώνετε το ένα πάνω στο άλλο «σουρωτά» μέσα σε ένα ταψί. Ψήνετε τα φύλλα στο φούρνο στους 180 °C μέχρι να ροδίσουν. Σ’ ένα μπολ ρίχνετε το γάλα, προσθέτετε (χρησιμοποιώντας σαν μεζούρα το κουτί του ζαχαρούχου) 3 κουτιά νερό και ανακατεύετε καλά. Μόλις τα φύλλα ροδίσουν, ρίχνετε το γάλα και ξαναβάζετε την μπουγάτσα στο φούρνο στους 180-200 °C για 20’. Πασπαλίζετε την μπουγάτσα με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
icookgreek
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ