Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Άμυνα, Αγρίνιο και μια «αλεπού»

του Κώστα Βασιλόπουλου
Η απολαυστική εξάρα επί της Ντιναμό Μινσκ ήρθε να επιβεβαιώσει ακριβώς αυτό που έγραφα και υποστήριζα τις τελευταίες ημέρες. Το… ζουμί για τον ΠΑΟΚ δεν είναι στο γεγονός ότι απλά σκοράρει με ευκολία αλλά στον τρόμο με τον οποίο αυτό επιτυγχάνεται. Στην ασφυκτική πίεση δηλαδή που ασκεί η ομάδα στο σύνολο και φυσικά στην αρμονική συνεργασία των παικτών. Η πρώτη νίκη στους ομίλους του Europa League ήρθε να αποδείξει ότι ο Δικέφαλος μεσοεπιθετικά λειτουργεί και αποδίδει με αξιοθαύμαστο τρόπο με βάση τα δεδομένα.

Ποια είναι τα δεδομένα; Οτι πρόκειται για μια εντελώς νέα ομάδα με παίκτες που κατάφεραν να συγχρονιστούν σε πολύ μικρό διάστημα, όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις. Τα 17 γκολ ενεργητικό για τον ΠΑΟΚ αποτελούν την καλύτερη διαφήμισης της δουλειάς που έγινε. Το θέμα είναι πως θα παρουσιάσει κάτι ανάλογο και η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Επιμένω πως το πρόβλημα δεν είναι η ανασταλτική αλλά η αμυντική λειτουργία.

Υπάρχουν διαστήματα που η ομάδα εμφανίζει κενά στην αμυντική λειτουργία της και δίνει δικαιώματα στους αντιπάλους. Δικαιώματα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δώσει ο ΠΑΟΚ την Δευτέρα στο Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός, ιδιαίτερα στην έδρα του, δεν θα αφήσει ευκαιρία να πάει χαμένη αν του παρουσιαστεί. Αποτελεί το παιχνίδι που «κλείνει» την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να «δοκιμαστεί» ο Δικέφαλος σε δύσκολες συνθήκες.

Ο Παναιτωλικός σίγουρα θα αποτελέσει τον πιο δύσκολο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου. Είναι σαφώς καλύτερος από τις τ ομάδες που αντιμετώπισε μέχρι τώρα ο Δικέφαλος στη Superleague αλλά και από τις Ζίμπρου, Ντιναμό Μινσκ που βρέθηκαν μπροστά του στην Ευρώπη.

Ωστόσο θεωρώ ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης...

Για τη συνέχεια κάντε κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ