Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Οι 23 παίκτες του ΠΑΟΚ που έφυγαν

Ο ΠΑΟΚ προχώρησε φέτος σε μία μεγάλη ανανέωση του ρόστερ του, χωρίς μάλιστα να κάνει πολλές μεταγραφές!

Συγκεκριμένα έφυγαν 15 παίκτες και δόθηκαν δανεικοί άλλοι 8 σε άλλες ομάδες, ενώ έγιναν μόλις 5  προσθήκες (Γκολάσα, Ρατς, Μακ, Περέιρα και Παπαδόπουλος) και προωθήθηκαν αρκετοί νεαροί από τις Ακαδημίες στην πρώτη ομάδα (Κωνσταντινίδης, Ποζατζίδης, Σαββίδης, Τζανδάρης, Πόζογλου, Κουλούρης, Δεληγιαννίδης).

Μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώθηκαν 13 συμβόλαια εκ των οποίων ανανεώθηκε μόνο του νεαρού Βασίλη Παπαδόπουλου, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο και στάλθηκε δανεικός στον Απόλλωνα Καλαμαριάς!

Κατσουράνης, Λίνο, Βούκιτς, Λάζαρ, Νάτχο, Ινσαουράλδε, Στοχ, Χούσεν, Γεωργιάδης, Ολίσε, Γκσπούρνινγκ και Νίνης ήταν οι 12 παίκτες που έμειναν ελεύθεροι και παρότι ο Δικέφαλος προσπάθησε να κρατήσει κάποιους από αυτούς, τελικά δεν έμεινε κανείς!

Ελεύθεροι έμειναν επίσης ο Λόπεθ (πήγε στην Κόρδοβα) και ο Αποστολόπουλος (πήγε στον Πλατανιά), ενώ ο Ιντζίδης παραχωρήθηκε στον Απόλλωνα Λεμεσού με τον ΠΑΟΚ να κρατάει το 40% σε περίπτωση μεταπώλησης.

ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΑΔΑ
Οι εννέα από τους παραπάνω παίκτες βρήκαν ομάδες για να συνεχίσουν την καριέρα τους, αλλά υπάρχουν και τρεις που έμειναν στο… ράφι! Ο λόγος για τους Κατσουράνη, Λάζαρ και Νίνη, οι οποίοι παρότι είχαν αρκετές προτάσεις όλο το καλοκαίρι, δεν έμειναν ικανοποιημένοι από καμία και τελικά έμειναν χωρίς ομάδα μέχρι τον Ιανουάριο, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος και των ελεύθερων παικτών στην Ευρώπη. Υπάρχουν κάποιες ελάχιστες χώρες που έχουν ακόμη ανοιχτά παράθυρα μεταγραφών, αλλιώς υπάρχει και η εναλλακτική λύση της… Ινδίας (εκεί πήγε ο Τζόρβας) ή άλλων χωρών εκτός Ευρώπης.

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
Ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς εκμεταλλεύτηκε την παράταση των μεταγραφών για τους ελεύθερους παίκτες και έκλεισε τελικά στη Βέροια, την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ την τελευταία μέρα των μεταγραφών των ελεύθερων παικτών έκλεισε ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ στον Πλατανιά!

ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΕ ΑΛΛΑ…
Οι τρεις παίκτες που προσπάθησε ο ΠΑΟΚ αποδεδειγμένα να κρατήσει, αλλά δεν τα κατάφερε ήταν ο Στοχ, ο Νάτχο και ο Ινσαουράλδε. Ο Σλοβάκος είχε βρεθεί ξανά κοντά στον Δικέφαλο, αλλά τελικά προτίμησε τα πετροδολάρια της Αλ Αϊν η οποία πλήρωσε 1,1 εκ. ευρώ στην Φενέρμπαχτσε για να τον πάρει δανεικό και έδωσε στον ίδιο 3 εκ. ευρώ για έναν χρόνο! Ο ΠΑΟΚ περίμενε αποδέσμευση του Ινσαουράλδε από τη Σπαρτάκ Μόσχας για να τον κλείσει ως ελεύθερο ή να το πάρει ξανά δανεικό, αλλά με χαμηλότερη οψιόν αγοράς, ωστόσο ο Αργεντινός κέρδισε θέση βασικού στη ρωσική ομάδα και έμεινε εκεί. Τέλος ο Νάτχο βρήκε ένα υψηλό συμβόλαιο στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (με λιγότερα χρήματα από όσα του είχε τάξει πάντως ο Ιβάν Σαββίδης) και επέστρεψε στη Ρωσία όπου κάνει… “παπάδες” με το καλημέρα.

ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΩΝ
Ο Λίνο μετά από 5,5 χρόνια στον ΠΑΟΚ έμεινε εκτός πλάνων λόγω ηλικίας και τελικά αφού περίμενε τον Δικέφαλο αρκετό καιρό έκλεισε στην Ακαδέμικα στην Πορτογαλία. Ο Χούσεν, ο Γεωργιάδης και ο Ολίσε ήταν δεδομένο ότι δε θα έμεναν. Ο Ολλανδός επέστρεψε στον Αγιαξ, αλλά πήρε αμέσως μεταγραφή στην Γκρόνινγκεν (πλήρωσε σχεδόν 900.000 ευρώ για να τον αποκτήσει και τον έχει βασικό φορ χωρίς να έχει σκοράρει ακόμη!), ο Γεωργιάδης βρήκε στέγη στη Βέροια, ενώ ο Ολίσε επέστρεψε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά πήγε ξανά δανεικός, αυτή τη φορά στην Κούμπαν Κράσνονταρ, όπου παίρνει αρκετά παιχνίδια έως τώρα.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ
Ο ΠΑΟΚ έδωσε φέτος 8 δανεικούς: ο Πέλκας πήγε στην πορτογαλική Σετούμπαλ, ο Λούκας στη Λα Κορούνια (αφού επέκτεινε το συμβόλαιό του έως το 2017), ο Χακόμπο στην Τενερίφη, ο Πόποβιτς και ο Πολύζος στον Αιγινιακό, ο Παπαδόπουλος και ο Κιόσε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και ο Μελίσσας στον Ηρακλή Ψαχνών

inpaok.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ