Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ

Ένα πιο δύσκολο, στο μαγείρεμα, φαγητό, σας προτείνουμε για σήμερα, το οποίο όμως όταν το σερβίρετε θα σηκωθούν όλοι από το κάθισμα της τραπεζαρίας να σας χειροκροτήσουν! Χοιρινό ρολό με κεγαλογραβιέρα και θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους:

Υλικά
  • 2 1/2 κιλά σπάλα χοιρινή
  • 500 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
  • 2 ντομάτες
  • 3 πιπεριές κέρατα
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • ρίγανη φρέσκια
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χοιρινό και το αλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω. Ψιλοκόβουμε τα υλικά της γέμισης, τα σκόρδα σε 4 κομμάτια, τις πιπεριές σε λωρίδες και το κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια.
Χαράζουμε το χοιρινό και τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια σκόρδου και στη συνέχεια τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης από πάνω στο μισό κομμάτι του κρέατος, καθώς όταν θα το τυλίγουμε το ένα μέρος θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει την γεμισμένη επιφάνεια σχήμα ρολού.
Πασπαλίζουμε ρίγανη μέσα και έξω και αλατοπιπερώνουμε καλά ενώ στη συνέχεια δένουμε καλά με ένα σπάγκο.
Βάζουμε το ρολό σε ταψάκι με ένα ποτήρι νερό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω για 25 λεπτά.
Μετά χαμηλώνουμε στους 175 C και αφήνουμε να ψηθεί για άλλες 2 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ