Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδήλωση με θέμα την κοινοβουλευτική διαφάνεια στην Εθνοσυνέλευση της Σερβίας

Εκδήλωση με θέμα την κοινοβουλευτική διαφάνεια πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 2014 στην Εθνοσυνέλευση της Σερβίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «δίδυμοποίησης» (Twinning) μεταξύ των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Σερβίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Καθηγητής κ. Vladimir Marinkovic, Αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας και μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Βουλευτών Ενάντια στην Διαφθορά (GOPAC), ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η συμμετοχή των πολιτών στο δημόσιο διάλογο και η συνεργασία με τους Βουλευτές σε καθημερινή βάση είναι σημαντική, για να μπορεί το Κοινοβούλιο να ελέγχει πιο αποτελεσματικά την Κυβέρνηση.

Η Βουλή των Ελλήνων εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου, ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη παρουσίαση του προγράμματος «Twinning», ανάλυσε τις διαδικασίες διαφάνειας που ακολουθούνται στη Βουλή των Ελλήνων.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και έκαναν παρεμβάσεις και ομιλίες, στελέχη της Βουλής των Ελλήνων και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, οι οποίοι παρουσίασαν από διάφορες οπτικές γωνίες ζητήματα διαφάνειας και ενημέρωσης των πολιτών.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διαφάνειας στην Εθνοσυνέλευση της Σερβίας, υπό το πρίσμα της πορείας της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας. Την εκδήλωση, η οποία προβλήθηκε ζωντανά μέσω του ιστότοπου της Βουλής http://www.parlament.rs/, παρακολούθησαν Βουλευτές, εκπρόσωποι της Βουλής, στελέχη ανεξάρτητων αρχών και δημοσιογράφοι. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ