Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑ​Ν ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ- ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟ​Υ ΔΕΝ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑ​Ν ΑΠΕΣΥΡΕ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ-​ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

του Νίκου Κούτρικα
Ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο έτερος σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Παπασταύρου. Οι αποχωρήσεις δημιουργούν ερωτήματα, λόγω του κλίματος που υπάρχει στα κόμματα της συγκυβέρνησης. Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ,σχολιάζοντας την αποχώρηση των δύο κι αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εκδίωξη των δύο από το Υπ. Οικονομικών, σημείωναν τα εξής:

"Δεν υπάρχει καμία δυσαρέσκεια του ΥΠΟΙΚ για την παρουσία των συμβούλων του πρωθυπουργού.
Αποχώρησαν γιατί δε θα συζητήσω το θέμα του χρέους σε αυτήν τη φάση.
Ενημερώσαμε για την παρουσία πάντως και τον κ. Βενιζέλο".

Λίγη ώρα αργότερα έφυγαν και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρίστο Σταϊκούρα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο συζήτησής του, προ ημερών, με τον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, έθιξε το αν και κατά πόσο θα παρίστανται αντιπροσωπείες των δυο συγκυβερνώντων κομμάτων στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Ο κ. Χαρδούβελης επεσήμανε ότι δεν θα ήταν ορθό να παρίστανται κομματικές αντιπροσωπείες και υπό αυτό το πρίσμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν εξέφρασε αντίρρηση καθώς ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να διαβουλευθούν απευθείας Πρωθυπουργός-Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε εν συνεχεία τους κκ Πρωτόπαπα και Πιερρακάκη ότι δεν θα παρίστανται στην συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την Τρόικα.

Η διαπραγμάτευση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα και τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, συνεχίζεται. Το απόγευμα και μετά τη σύσκεψη με τον κ. Βορίδη και την τρόικα, θα υπάρξει νέα σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, των δανειστών και του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ