Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

«Τραγούδια για το Κομμένο»

ΑΝΑΣΕΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ - Günter „Baby“ Sommer - «Τραγούδια για το Κομμένο» με τους Φλώρο Φλωρίδη, Ευγένιο Βούλγαρη, Σαβίνα Γιαννάτου και Σπήλιο Καστάνη

Συναυλία
09.10.2014, ώρα 21.00
Αίθουσα Συναυλιών της ΚΟΘ «Σόλων Μιχαηλίδης»
Λεωφόρος Νίκης 73, Θεσσαλονίκη
Είσοδος: 10€ και 8€ (μειωμένο)

Στο πλαίσιο των 49ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ
και την υποστήριξη του ΥΠ.ΕΞ. της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Tο Goethe-Institut Thessaloniki και η United World παρουσιάζουν την τέταρτη συναυλία της σειράς «ΑΝΑΣΕΣ». Μαζί με τους τέσσερις σπουδαίους καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, Φλώρο Φλωρίδη, Ευγένιο Βούλγαρη, Σαβίνα Γιαννάτου και Σπήλιο Καστάνη, ο μουσικός από την Δρέσδη Günter Baby Sommer αποτίει φόρο τιμής στο ελληνικό χωριό Κομμένο, όπου το 1943 στρατιώτες της γερμανικής Βέρμαχτ σφάγιασαν άμαχο πληθυσμό. Τα «τραγούδια για το Κομμένο» είναι επηρεασμένα από τη μουσική της Ελλάδας, παίρνουν ζωή μέσα από έγχορδα μουσικά όργανα όπως το γιαϊλί ταμπούρ, το ούτι του Ευγένιου Βούλγαρη, το μπάσο του Σπήλιου Καστάνη, το κλαρίνο του Φλώρου Φλωρίδη και συνδυάζονται αρμονικά με τη χαρακτηριστική φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου και τα κρουστά του Günter Baby Sommer.

Όταν ο Γερμανός ντράμερ προσεκλήθη στο καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Κομμένου στην Ήπειρο, πληροφορήθηκε τα εγκλήματα της Βέρμαχτ στο χωριό στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 16 Αυγούστου 1943, Γερμανοί στρατιώτες σκότωσαν 317 κατοίκους του Κομμένου. Ο μουσικός της γερμανικής τζαζ, που γεννήθηκε λίγες ημέρες αργότερα την ίδια χρονιά, αφιερώνει την συναυλία στα θύματα αυτής της θηριωδίας, μια και όπως λέει:

«Θέλω η μουσική μου να έχει σχέση με τον κόσμο. Πιστεύω σε έναν καλύτερο κόσμο και θέλω να συμβάλλω σ’ αυτό. Δεν είμαι πολιτικός, είμαι μουσικός. Αυτό που μπορώ να δώσω είναι η μουσική. Γι’ αυτό και αποφάσισα να συνθέσω ένα μουσικό έργο που φέρει το όνομα του χωριού, στη μνήμη των θυμάτων»

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου 2014, ώρα 21.00 στην αίθουσα συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Σόλων Μιχαηλίδης» (Λεωφόρος Νίκης 73, Θεσσαλονίκη). Είσοδος 10€ και 8€ (μειωμένο)

Σε συνεργασία με την Κ.Ο.Θ. και με την υποστήριξη του Ουζερί Αριστοτέλους και το Jazzonline.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ