Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Προσέλαβε τους μπράβους για «δουλειά» και βρήκε τον μπελά του...

Συμμορία, η οποία ενέχεται σε υπόθεση εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτη οίκου τελετών, εξαρθρώθηκε ύστερα από έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Για εμπλοκή στην υπόθεση συνελήφθησαν δύο ομογενείς, ηλικίας 35 και 34 ετών ,στη Θέρμη και στους Αμπελόκηπους, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, εκβίαση κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, αντίσταση και της παράβαση του νόμου περί όπλων.

Προηγήθηκε καταγγελία του 42χρονου ιδιοκτήτη του οίκου τελετών ότι τα μέλη της συμμορίας, τα οποία είχε «προσλάβει», κατά το παρελθόν, προκειμένου να τον συνοδεύσουν σε ιδιωτική συνάντηση, που αφορούσε διευθέτηση οικονομικής διαφοράς με συγγενικό του πρόσωπο, απαιτούσαν εκβιαστικά και σε ορισμένες περιπτώσεις λάμβαναν, διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να συνεχίσουν να "προσφέρουν προστασία".

Οι δράστες κατέφευγαν σε απειλές για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα του 42χρονου και της οικογένειάς του, όταν έληγαν οι προθεσμίες που έθεταν, όπως ο ίδιος κατήγγειλε.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Θέρμης, παρουσιάσθηκε το 35χρονο μέλος της σπείρας για να παραλάβει μέρος προσυμφωνηθέντος ποσού από τον παθόντα, οπότε και συνελήφθη. Στη συνέχεια, έπειτα από τη διενέργεια ερευνών συνελήφθη στην περιοχή των Αμπελοκήπων και ο 34χρονος συνεργός του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα ημιαυτόματο πιστόλι, γεμιστήρα με πέντε φυσίγγια, 95 φυσίγγια, ένα πιστόλι κρότου, μία μεταλλική σιδερογροθιά, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ως μέσα τέλεσης εγκλήματος και τρία κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ακόμη συνεργού τους.

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ