Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τα 7 χειρότερα λάθη που κάνεις μετά το γεύμα σου

Ένα τσιγάρο ή ένας καφές μετά το φαγητό αποτελούν σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις για πολλούς, οπότε έχουν γίνει πλέον συνήθεια και μάλιστα αγαπημένη. Ωστόσο, οι συνήθειες είναι κάτι σαν.. δεύτερη φύση μας και σίγουρα είναι δύσκολο να τις αποποιηθούμε έτσι απλά. 
Τι γίνεται όμως αν οι παραπάνω, και κάποιες άλλες ακόμα, αποτελούν μέγιστα λάθη όταν τις συνδυάζεις με το τέλος του γεύματός σου; Δες παρακάτω τις 7 λανθασμένες κινήσεις που γίνονται συνήθως μετά από ένα γεύμα και σταμάτησε τες άμεσα. Εσύ πόσες από αυτές έχεις συνδυάσει άρρηκτα στο μυαλό σου με το τέλος του φαγητού;

1.Καπνίζεις
Μπορεί να γνωρίζεις πως γενικά το κάπνισμα είναι επιβλαβές για την υγεία σου, όμως ήρθε η ώρα να μάθεις πως το να καπνίζεις αμέσως μετά το γεύμα σου δεν είναι απλά κακό, αλλά καταστροφικό. Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν πως μόνο ένα τσιγάρο μετά το φαγητό σου ισοδυναμεί με 10, αφού το πεπτικό σου σύστημα επηρεάζεται από όλο σου το σώμα και η νικοτίνη μειώνει το οξυγόνο στο αίμα.

2.Πίνεις τσάι
Ο καφές ή το τσάι μετά το φαγητό αποτελούν αγαπημένη συνήθεια πολλών ανθρώπων, όμως η καφεΐνη που περιέχουν μειώνει τη δράση του σιδήρου στον οργανισμό σου και κατ' επέκταση εμποδίζει την καλή πέψη. Ειδικότερα, μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουν άτομα με αναιμία, όπου τα επίπεδα σιδήρου είναι πιο χαμηλά από το κανονικό.

3.Τρως φρούτα
Γενικότερα τα φρούτα είναι άκρως απαραίτητα για την υγεία μας και πολύ εύκολα αφομοιώσιμα από τον οργανισμό μας. Όμως, όταν τα καταναλώνεις αμέσως μετά το γεύμα σου, παραμένουν στο στομάχι για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να απελευθερώνουν αέρια και τοξίνες συμβάλλοντας στο πρήξιμο, στους πόνους στο στομάχι, ακόμα και στην εμφάνιση κυτταρίτιδας. Γι' αυτό το λόγο προτίμησε να τα τρως ως σνακ, όταν το στομάχι σου είναι άδειο.

4.Κάνεις ντους
Μπορεί το ντους να είναι απόλυτα χαλαρωτικό μετά το γεύμα σου, όμως αποτελεί μέγιστο λάθος, καθώς την ώρα εκείνη το αίμα συγκεντρώνεται στο στομάχι, όπου γίνεται η πέψη. Από την άλλη, το νερό βελτιώνει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα σου, οπότε την ώρα που κάνεις ντους αλλάζεις ξαφνικά τις θερμοκρασίες του σώματός σου, «σοκάροντας» τον οργανισμό σου και απομακρύνεις τη συγκέντρωση του αίματος από το πεπτικό σου σύστημα.

5.Ασκείς την μέση σου
Η άσκηση στη μέση μετά από ένα γεύμα μπορεί να οδηγήσει σε εντερική δυσλειτουργία αλλά και καθυστέρηση της πέψης. Επίσης, υπάρχει ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο η άσκηση στη μέση μετά από ένα γεύμα δεν είναι καλή, και μάλλον, δεν θα σου αρέσει καθόλου, αφού δεν είναι άλλος από την πρόσληψη βάρους. Αν θέλεις να παραμείνεις λοιπόν σε φόρμα, άφησε τις ασκήσεις για αργότερα.

6.Κάνεις δραστηριότητες
Μπορεί να θεωρείται πως η σωματική δραστηριότητα είναι ωφέλιμη μετά από ένα γεύμα, αφού βοηθά στη γρηγορότερη πέψη, όμως η αλήθεια είναι μάλλον διαφορετική. Οποιαδήποτε δραστηριότητα μετά το φαγητό μπορεί να μπλοκάρει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και να μην αφήσει τον οργανισμό σου να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που περιείχε το γεύμα σου. Βεβαίως, δεν είναι απαγορευτικό να κάνεις έναν μικρό περίπατο, όμως σίγουρα, μόνο στην περίπτωση που δεν θα χρειαστεί να καταβάλλεις μεγάλη προσπάθεια.

7.Κοιμάσαι
Όταν κοιμόμαστε, μαζί με το μυαλό μας, «κοιμούνται» και όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του σώματός μας, οπότε το να ακολουθείς ένα τέτοιο πρόγραμμα, αμέσως μετά το γεύμα, αποτελεί μια από τις χειρότερες επιλογές. Είναι λογικό τότε, η λειτουργία του πεπτικού συστήματος να μην είναι το ίδιο αποδοτική. Και μπορεί τώρα να αποτελεί αγαπημένη σου συνήθεια, όμως να ξέρεις πως ενδεχομένως στο μέλλον θα αντιμετωπίσεις, εξαιτίας της, προβλήματα με το στομάχι σου.

queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ