Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Μετέτρεψαν το Land Rover τους σε «μίνι κατοικία» και γυρίζουν όλο τον κόσμο με αυτό: Σε ποια χώρα βρήκαν τους χειρότερους δρόμους


Ένα τολμηρό ζευγάρι από τη Βρετανία μετέτρεψε το Land Rover τους σε «μίνι» σπίτι και έχει σκοπό να γυρίσει όλο τον κόσμο με αυτό.

Ο Nick Chazee και η Mathilde Vougny έχουν διανύσει μέχρι στιγμής 110.000 χιλιόμετρα σε Αυστραλία, Ευρώπη, Νότια και Βόρεια Αμερική με ένα πολύ ανθεκτικό Land Rover Defender 110 που έχουν μετατρέψει σε ένα μίνι σπίτι με ρόδες.


Σε μια συνομιλία με τη MailOnline Travel αποκαλύπτουν τις χώρες με τους πιο φιλόξενους ανθρώπους, αυτές με τους καλύτερους και τους χειρότερους δρόμους - και πώς το Instagram βοήθησε να «απογειώσουν» τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες.

Δύο από τις χώρες που εξέπληξαν περισσότερο το ζευγάρι ήταν η Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ. Η Mathilde λέει: «Δεν είναι αρκετά προβεβλημένες και έχουν τη φήμη ότι είναι επικίνδυνες, αλλά εμείς δεν είδαμε κάτι τέτοιο. Εκεί κάναμε ελεύθερο κάμπινγκ και δεν αισθανθήκαμε κανέναν κίνδυνο. Σε αυτές τις χώρες συναντήσαμε πολύ καλούς ανθρώπους, ενώ εκεί υπάρχουν άγνωστες και πανέμόμορφες παραλίες».



Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το πού βρήκαν τους πιο φιλόξενους ανθρώπους; το ζευγάρι απάντησε γρήγορα: Στην Κολομβία, στον Καναδά και στην Αργεντινή.

Η Νότια Αμερική ήταν από τα μέρη που λάτρεψε το ζευγάρι, καθώς οι κάτοικοι ήταν πολύ φιλικοί και τους επέτρεπαν να κατασκηνώσουν όπου ήθελαν.

Ωστόσο, στη Νότια Αμερική έπρεπε να αντιμετωπίσουν καθημερινά ένα σωρό δύσκολες... οδηγικές προκλήσεις καθώς οι δρόμοι ήταν ένα «δράμα». Ο Νικ εξήγησε ότι σε αρκετές χώρες της Νότιας Αμερικής υπάρχουν πολλά επικίνδυνα ορεινά περάσματα τα οποία είναι γεμάτα με φορτηγά. «Υπάρχουν ένα σωρό απόκρημνες διαδρομές γεμάτες χαλίκι και πέτρες. Είναι αρκετά αργές και επίσης λίγο επικίνδυνες μερικές φορές».

Στη Βολιβία, το ζευγάρι βρέθηκε σε έναν δρόμο 400 χιλιομέτρων με «άμμο και αμμόλοφους χωρίς καθόλου διαδρομές», ενώ στα Rainbow Mountains στο Περού, αντιμετώπισαν «πολύ βραχώδεις διαδρομές» σε «πολύ μεγάλο υψόμετρο».

Ωστόσο, για τον Nick και τη Mathilde, η χαρά του ταξιδιού βρίσκεται στην πρόκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ