Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Eιδικός σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού εξηγεί το λάθος που κάνουν οι υποψήφιοι όταν μιλούν για τον εαυτό τους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης


Μια ειδικός σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού εξήγησε ποιο είναι το No1 λάθος που κάνουν οι υποψήφιοι σε μια συνέντευξη για δουλειά.

Μια ειδικός σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού ήρθε να εξηγήσει τα λάθη που κάνουν οι υποψήφιοι για εργασία κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης και οι συμβουλές της θεωρούνται από πολλούς ως «διαμάντι».

Σίγουρα είναι λίγο δύσκολο να ξέρεις πώς να πουλήσεις τον εαυτό σου σε μια εταιρεία που δέχεται καθημερινά δεκάδες άλλους υποψηφίους, ωστόσο πρέπει να ξέρεις κάποια βασικά πράγματα που ισχύουν σε κάθε συνέντευξη.

Σύμφωνα με την Tessa White, μια ειδικός σε θέματα καριέρας με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, καθώς και ιδρυτής του The Job Doctor, πρέπει να είστε ξεκάθαροι ως προς τις απαιτήσεις σας, τον ρόλο σας και κυρίως τα αποτελέσματα σας.

Η White εξήγησε ότι το να πουλάς λάθος τον εαυτό σου είναι το νούμερο ένα λάθος που μπορείς να κάνεις σε μια συνέντευξη

Η Αμερικανίδα σημείωσε ότι είναι λάθος να σκέφτεστε ότι η αξίας σας έχει να κάνει με τους ρόλους που είχατε σε προηγούμενες δουλειές.

Η ίδια τονίζει ότι οι υποψήφιοι χάνουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη όταν αναλύουν διεξοδικά τις θέσεις που είχαν στην προηγούμενη εργασία , καθώς αυτό που απασχολεί κυρίως τους εργοδότες είναι τα αποτελέσματα και ειδικότερα τα νούμερα.


Η White είπε χαρακτηριστικά «Όταν κάποιος πηγαίνει για να βρει μια δουλειά και λέει: "Το έχω ξανακάνει αυτό και είμαι πολύ καλός σε αυτό", συνήθως αποτυγχάνει γιατί αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό είναι απλώς λόγια του αέρα».

Αντίθετα, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι «η γλώσσα των επιχειρήσεων είναι οι αριθμοί». Συνέχισε εξηγώντας πως πρέπει να εξηγήσετε τα προβλήματα που λύσατε στον προηγούμενο ρόλο σας και ποιο ήταν τα ορατά αποτελέσματα της εργασίας σας.

Αν αυτό υποστηρίζεται από αριθμούς, τότε θα πρέπει να τους παρουσιάσετε και αυτούς.

Για παράδειγμα, αν η συνέντευξή σας αφορά το ρόλο κάποιου που πρέπει να έχει εμπειρία στην εισαγωγή μιας εταιρείας σε μια νέα αγορά, δείξτε τους τους αριθμούς πριν η τελευταία σας εταιρεία εισέλθει σε μια αγορά και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ