Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Εκδήλωση "Ιμερόεσσα" στη μνήμη του ορειβάτη Αντώνη Συκάρη.


Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η πεζοπορική εκδήλωση του Πανελληνίου Συλλόγου Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία "Ιμερόεσσα" στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, που έχασε τη ζωή του τον Απρίλιο του 2022 κατά την κατάβαση από το βουνό Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια. Μπορεί η μέρα να ξεκίνησε βροχερή, δεν εμπόδισε όμως τους φίλους της πεζοπορίας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Συλλόγου να γνωρίσουν όλοι μαζί τα οφέλη της άσκησης στη φύση για τη σωματική και ψυχική υγεία αλλά και να τιμήσουν τον Αντώνη Συκάρη, έναν άνθρωπο που μέσα από το ορειβατικό του ταξίδι παρακινούσε τους πάντες να μην εγκαταλείπουν τα όνειρά τους, γιατί κάποια στιγμή θα πραγματοποιηθούν.

Παρόντες στην εκδήλωση σύσσωμη η οικογένειά του, η σύζυγός του Πόπη και τα δύο του παιδιά, εκπρόσωποι του ορειβατικού κόσμου της πόλης αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας, που περπάτησαν στο υπέροχο δάσος του Σέιχ Σου με τη συνοδεία των οδηγών βουνού του ΣΑΕΚ Τριανδρίας και την εποπτεία και καθοδήγηση της Experience Outdoor Activities.

Το πεζοπορικό πρόγραμμα περιελάμβανε 2 διαδρομές: η πρώτη με μήκος 1,5km ήταν ιδανική για παιδιά κι άτομα χωρίς κάποια εμπειρία στις διαδρομές βουνού, ενώ η δεύτερη με μήκος 6.5km απευθυνόταν σε ενήλικες. Στην αφετηρία οι συμμετέχοντες παραλάμβαναν σακίδιο με νερό, μπανάνες και ενεργειακή μπάρα. Στον τερματισμό τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν τις σωστές επιλογές για τη διατροφή τους παίζοντας στο φιδάκι της διατροφής, ένα παιχνίδι ειδικά σχεδιασμένο να προβάλει τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής σε μικρές ηλικίες.

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν οι χαιρετισμοί και οι ομιλίες μετά το πέρας των διαδρομών. Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Ιμερόεσσας», Κυριακή Τσιρανίδου, τόνισε τη σημασία της παρουσίας όλων τη συγκεκριμένη ημέρα, στην πρώτη πεζοπορική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος, εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτό μια δράση που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, με τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους του ΣΕΟ Θεσσαλονίκης και της Ορειβατικής – Αναρριχητικής Λέσχης Θεσσαλονίκης να δεσμεύονται από πλευράς τους για μια από κοινού ενέργεια στη μνήμη του Αντώνη Συκάρη. Ο Ανέστης Γιαννικόπουλος του ΣΕΟ Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε με θέρμη στην έμφυτη ευγένεια και την ποιότητα του μεγάλου Έλληνα ορειβάτη ως άνθρωπο και σύντροφο. Η Ιωάννα Βόγλη της ΟΑΛΘ απένειμε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του Αντώνη Συκάρη ως ελάχιστη ανταπόδοση για την προσφορά του στην ελληνική ορειβασία, ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ορειβατικής διαδρομής στις παρυφές του Ολύμπου που τόσο αγαπούσε, η οποία θα καταλήγει στο καταφύγιο του Αγίου Αντωνίου, κάθε χρόνο κοντά στην ημέρα που χάθηκε. Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του αλησμόνητου κατακτητή των κορυφών.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρίες: Optima Bank, Cocomat, Dole, Ζαγόρι, ΣΑΕΚ Τριανδρίας, Improve Fitness Studio και Experience Outdoor Activities.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ