Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Ο γείτονας από την… κόλαση και η εκδίκηση – «Έκοψε τους θάμνους μου και έμπαινε στον κήπο μου για να παρκάρει την Πόρσε του»


Ένας άνδρας μιλάει για την εκδίκηση που πήρε από τον θρασύ γείτονά του, Ρίτσαρντ, ο οποίος έμπαινε στον κήπο του, προκειμένου να παρκάρει την Πόρσε του. Η εκδίκηση περιελάμβανε ένα ακριβό τίμημα και ένα πρόστιμο από την τροχαία.

Ο άνδρας έλαβε συγχαρητήρια για την ευφυή του εκδίκηση απέναντι στον άσπονδο γείτονά του, τον Ρίτσαρντ, ο οποίος «εισέβαλε» στον κήπο του προκειμένου να παρκάρει την Πόρσε του για «επιπλέον ασφάλεια». Γράφοντας την ιστορία του στο κοινωνικό δίκτυο Reddit, εξήγησε: «Οι γονείς μου ζούσαν επί 50 χρόνια στο ίδιο οίκημα. Τη συγκεκριμένη περίοδο, είχαμε τρεις γείτονες.  Η πρώτη , ήταν η ηλικιωμένη γειτόνισσα, η Elenore, η οποία ζούσε μοναχικά, ήταν σχεδόν ερημίτισσα και εμείς, ως μικρά παιδιά, τη φοβόμασταν. Ήμουν πρωτοετής όταν πέθανε η Elenore. Πέντε χρόνια μετά τον θάνατό της, το σπίτι της Elenore το αγόρασε ο Richard».

Στη συνέχεια, ο άνδρας περιγράφει πως, μία μέρα, επιστρέφοντας στο σπίτι του, είδε τον γείτονα να κουρεύει τους θάμνους από τον κήπο του. Χαρακτηριστικά, εξηγεί: «Οι θάμνοι ήταν ψηλοί και μεγάλωναν προς τον κήπο μας. Η Elenore τους αγαπούσε πολύ, δεν τους έκοβε ποτέ…».

“Αδιαφόρησε όταν του κάναμε παρατήρηση”

«Ο πατέρας  μου και εγώ του κάναμε παρατήρηση, λέγοντάς του ότι, οι θάμνοι αυτοί είναι δικοί μας και δεν θέλουμε να τους πειράξει. Ο γείτονας αδιαφόρησε. «Έπρεπε» να το κάνει επειδή ήθελε να βάζει το αυτοκίνητό του στην πίσω αυλή. Ο πατέρας μου, του είπε να χρησιμοποιήσει τον χώρο που είναι στην μεριά του και είναι προορισμένος για τον λόγο αυτό. Ο Richard ξέσπασε την οργή του και, την επόμενη ημέρα είχαν εξαφανιστεί όλοι οι θάμνοι».

«Έτσι, τώρα  o Richard είχε το ελεύθερο να παραβιάζει τον χώρο μας» προσθέτει. Συνεπώς αναγκάστηκαν να οριοθετήσουν τον κήπο τους με έναν μεταλλικό φράκτη. Είπε χαρακτηριστικά ότι «ο πατέρας μου και εγώ αποφασίσαμε ότι έπρεπε να οριοθετήσουμε την ιδιοκτησία μας. Βάλαμε μεταλλικούς φράκτες, αφήνοντας ελάχιστο περιθώριο για τ’ αυτοκίνητα. Ο γείτονας έφυγε με βρισιές και φωνές που κράτησαν για πολλή ώρα». Ο Richard έχει και άλλα αυτοκίνητα και, μετά το περιστατικό τον ακούσαμε να βγαίνει με ένα άλλο αυτοκίνητο προσπαθώντας να περάσει από τον φράκτη και προκαλώντας σοβαρές ζημιές στα πλαϊνά του αυτοκινήτου. Ο Richard δεν είχε καταστρέψει μόνο το καινούργιο του αυτοκίνητο, αλλά και τον ολοκαίνουργιο φράκτη.

«Ο φράχτης μόλις είχαμε βάλει, είχε πέσει προς τον κήπο μας. Σε κάθε περίπτωση, καλέσαμε την αστυνομία με αφορμή τη ζημιά στην ιδιοκτησία, δηλαδή τον φράκτη και η αστυνομία έκοψε πρόστιμο στον γείτονα. Προσπάθησε να πείσει την αστυνομία ότι το αυτοκίνητό του έπαθε ζημιά εξ αιτίας του φράχτη που είχαμε βάλει αλλά ο αστυνομικός τόνισε ότι εκείνος δεν είχε κανένα δικαίωμα να εισέλθει στην περιουσία μας χωρίς άδεια, η οποία ήταν σαφές ότι δεν είχε χορηγηθεί».

Οι αναγνώστες τη ανάρτησης έγραψαν: «Έπρεπε να τον είχες μηνύσει από την αρχή, όταν κούρευε τους θάμνους σας». Ένας άλλος, παρατήρησε: «Μου θυμίζει τον γαμπρό από τον πρώην άνδρα μου. Είχε και εκείνος πολυτελή αυτοκίνητα», ενώ ένας άλλος είπε: «Ίσως να φταίει το όνομα, όσοι έχω γνωρίσει είναι κόπανοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ