Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Πατέντα κάνει «αόρατες» τις πινακίδες στις κάμερες της Τροχαίας (+video)


Οι επιτήδειοι σκαρφίζονται τα πάντα για να γλιστρούν από τα πρόστιμα του ΚΟΚ. Ακόμη και με χορηγούμενες αναρτήσεις στα social media!

Γνωρίζετε που βρίσκονται τα Νησιά Κόκος; Κάπου στην Κόστα Ρίκα, όπως υποδηλώνει η κατάληξη .cc μίας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο που προωθεί μία απλή και έξυπνη λύση για να ξεγελούν τις κάμερες και τα φωτοραντάρ ταχύτητας.

Πώς μπορεί ένας οδηγός να αποφύγει τις δυσάρεστες συνέπειες ενός προστίμου παραβίασης του ΚΟΚ την ώρα που τον αποθανατίζει μία κάμερα ή ένα φωτοραντάρ;



Υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Ο καλύτερος και ο πιο απλός είναι να μην τρέχει και να συνετίζεται με τα όρια ταχύτητας.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν και εφαρμογές χαρτών (apps) για smartphones που νόμιμα αναφέρουν τα ραντάρ/ κάμερες και τα μπλόκα. Και παρόλο που πολλοί οδηγοί γνωρίζουν που βρίσκονται στα σταθερά ραντάρ/ κάμερες, υπάρχουν και άλλοι τόσοι που την πατάνε.



Ίσως να γνωρίζετε πως υπάρχουν και παράνομοι τρόποι, όπως είναι τα αντί-ραντάρ. Ωστόσο, υπάρχει κάτι πιο ζαβολιάρικο που χρησιμοποιείται από αρκετούς κατεργάρηδες: σπρέι ή μεμβράνες που πρακτικά κατά την λήψη κάνουν αόρατα μερικά ή όλα τα νούμερα της πινακίδας κυκλοφορίας!



Μάλιστα, υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστοσελίδες (όπως η μητρική alite.cc που με VPN παρουσιάσει και άλλες μη λειτουργικές καταλήξεις) που λειτουργούν παράνομα έχοντας έδρα νησιά και χώρες όπου τα πράγματα είναι προφανώς… χαλαρά.



Ωστόσο, είναι εξοργιστικό να βλέπεις σχετικές χορηγούμενες αναρτήσεις στο Instagram ή στο Facebook που ενθαρρύνουν την παραβατικότητα. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω και θα καταλάβετε…



Πηγή: newsauto.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ