Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Περίεργο αντικείμενο, που μοιάζει με UFO, καταγράφηκε να πετάει πάνω από την Νέα Υόρκη


Εντύπωση προκαλεί στις ΗΠΑ ο ισχυρισμός μίας γυναίκας, επιβάτιδας αεροσκάφους ότι εντόπισε ένα περίεργο αντικείμενο, που έμοιαζε με UFO, να πετάει πάνω από την Νέα Υόρκη.

Η Michelle Reyes βρισκόταν σε πτήση εμπορικής αεροπορικής εταιρείας πάνω από το αεροδρόμιο LaGuardia στις 25 Μαρτίου, όταν κατέγραψε σε βίντεο από το παράθυρο του αεροπλάνου της έναν μυστηριώδη «ιπτάμενο κύλινδρο», όπως ανέφερε στο Facebook.

«Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να στείλω email στην Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) για να τους ενημερώσω για το τι είδα», δήλωσε η γυναίκα στο NewsNation την Τετάρτη.

«Ίσως ήταν ένας κίνδυνος για την ασφάλεια, αλλά δυστυχώς δεν έλαβα απάντηση από αυτούς. Δεν επιβεβαίωσαν ότι έλαβαν το email μου», είπε η γυναίκα.

Επιπλέον εξήγησε ότι και ένα άλλο άτομο στην πτήση είδε το εξωπραγματικό αντικείμενο και έμεινε άναυδος. «Είναι λίγο αγχωτικό το γεγονός ότι κάποιος άλλος είδε αυτό που είδα εγώ», σημείωσε η γυναίκα.

Ο Thomas Wertman, πολιτειακός διευθυντής του Δικτύου Mutual UFO στο Οχάιο, εξέτασε το υλικό για την εφημερίδα The Post. Δήλωσε ότι το σκοτεινό αντικείμενο ταξίδευε σε ύψος περίπου 2.500 ποδών και ήταν «σχετικά κοντά» στο αεροπλάνο καθώς αυτό ετοιμαζόταν για προσγείωση.


Το ύψος, το σχήμα και η τοποθεσία του αντικειμένου, κοντά σε μια σημαντική εμπορική διαδρομή πτήσεων, φαίνεται να αποκλείουν ότι θα μπορούσε να είναι ένα ειδησεογραφικό ελικόπτερο, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος ή ένα στρατιωτικό αεροσκάφος, δήλωσε ο Wertman.

«Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν επιτρέπεται να πετούν σε αυτό το ύψος, τουλάχιστον νομικά. Αν επρόκειτο για κάτι που σχετίζεται με την [στρατιωτική] άμυνα ή την επιβολή του νόμου, κανονικά δεν θα το έβλεπες τόσο κοντά σε μια σημαντική λωρίδα πτήσης», ανέφερε ο ειδικός.

«Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός κίνδυνος», δήλωσε ο Wertman, ο οποίος έχει περάσει χρόνια μελετώντας τον ουρανό για ενδείξεις επισκεπτών από το διάστημα.

Το ασυνήθιστο στρογγυλό σχήμα του αντικειμένου του φάνηκε «ενδιαφέρον», διότι καταρρίπτει τη θεωρία ότι επρόκειτο για ένα δεύτερο αεροπλάνο που βιντεοσκοπήθηκε υπό περίεργη γωνία.

«Δεν φαίνεται να είναι εμπορικό αεροσκάφος επειδή δεν βλέπω χαρακτηριστικά όπως φτερά ή ουρά», είπε ο Wertman. Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε η Reyes βρισκόταν περίπου 15 λεπτά μακριά από το αεροδρόμιο LaGuardia και πιθανότατα ταξίδευε με 230 μίλια/ώρα όταν τραβήχτηκε το βίντεο, σημείωσε ο ειδικός.

Μάλιστα ανέφερε ότι τα πλάνα του αντικειμένου «δεν φαίνεται να είναι πειραγμένα». «Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα. Χρειάζεται περισσότερη έρευνα», υπογράμμισε ο Wertman.

Ωστόσο, είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει και άλλες πιθανές εξηγήσεις, όπως την ύπαρξη ενός πουλιού ή ενός μετεωρολογικού μπαλονιού χωρίς να έχει στα χέρια του στοιχεία, όπως τα μεταδεδομένα του υλικού.

Τα μεταδεδομένα θα τον βοηθούσαν να συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με την κατεύθυνση που πετούσε το αεροπλάνο και την ακριβή ώρα της παρατήρησης. Αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε την Πέμπτη ότι η υπηρεσία δεν έχει «καμία αναφορά» από πιλότους σχετικά με το μυστηριώδες αντικείμενο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ