Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Βρετανίδα travel blogger «έκραξε» τη Μύκονο ενόψει καλοκαιριού: «Κακόγουστη παγίδα χρημάτων»


Η Μύκονος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα συχνά στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας όχι μόνο με τα καλύτερα σχόλια.

Σύμφωνα με μια νέα ταξιδιωτική κατάταξη, το ελληνικό νησί είναι ο νούμερο ένα χαλαρωτικός... προορισμός διακοπών για τους τουρίστες.



Επιλέχθηκε για τον «μικρό πληθυσμό της και τα πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς επάνω στο νησί, από πεζοπορίας και γυμνισμό μέχρι εστιατόρια για vegan και σέρφ, ενώ τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι η Μύκονος φιλοξενεί 21 ιαματικά λουτρά και πέντε spa».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πανέμορφη, αλλά τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι το ελληνικό νησί είναι θύμα της ίδιας της δημοτικότητάς του, με τους επισκέπτες να διαμαρτύρονται για υπερτιμολογήσεις, υπερτουρισμό και την εκμετάλλευση τους από τους ξενοδόχους.

Η ταξιδιωτική κριτικός της Telegraph, Heidi Fuller Love, το περιέγραψε ως "κακόγουστη παγίδα χρημάτων". Η ίδια επισημαίνει ότι πολύ γνωστό εστιατόριο του νησιού γίνεται επίσης τακτικά πρωτοσέλιδο στην Αγγλία, για όλους τους λάθος λόγους, χάρη στις αδιανόητες ς χρεώσεις του. Τον Αύγουστο του 2022, ένα ζευγάρι Καναδών που βρισκόταν στο μήνα του μέλιτος κατήγγειλε ότι χρεώθηκε 400 ευρώ (335 λίρες) για μια μπύρα, ένα σπρίτζ Aperol και δώδεκα στρείδια.

Η travel blogger σημείωσε επίσης ότι η Μύκονος αποτελεί μια «τουριστική παγίδα'». Με μια άλλη τουρίστρια να προσθέτει στα σχόλια ότι: «Το μόνο πράγμα που κρατάει τη Μύκονο ζωντανή είναι η φήμη της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ