Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Διάλεξη για το σύνθετο συναρπαστικό κόσμο της αστυνομικής λογοτεχνίας από τον Αλ. Μυροφορίδη by Thessaloniki Walking Tours


Διάλεξη για την αστυνομική λογοτεχνία από τον διδάκτορα Δημιουργικής Γραφής και μελετητή της μυθοπλασίας μυστηρίου, Αλέξανδρο Μυροφορίδη

Δευτέρα 29 Απρίλιου
Βιβλιοπωλείο Μυθιστορία

Γεννημένο τον 19ο αιώνα, διαμορφωμένο μέσα στις ακρότητες και τις αντιφάσεις του 20ου, το αστυνομικό μυθιστόρημα, μέσα από την εντυπωσιακή ποικιλία των εκφάνσεων και των εκδοχών του ποτέ δεν έπαψε να συνομιλεί με την ιστορία, την ανθρώπινη εμπειρία και αγωνία, τα αιτήματα και τις ματαιώσεις των κοινωνιών στις οποίες απευθύνεται, αποκτώντας ένα δικό του, αφοσιωμένο κοινό.

Ο Αλέξανδρος Μυροφορίδης, διδάκτορας της Δημιουργικής Γραφής, διατρέχει όλες τις εποχές της αστυνομικής αφήγησης, ανατέμνει είδη και εισχωρεί στον ψυχισμό ντετέκτιβ, υπόπτων, δολοφόνων και θυμάτων αποδεικνύοντας πως η αστυνομική λογοτεχνία και γραφή δεν είναι μόνο αποκαλυπτική του κόσμου μας αλλά και απολαυστική για εκείνους που θα ασχοληθούν μαζί της.

Ώρα: 19:00 Βιβλιοπωλείο «Μυθιστορία», Βαφοπούλου 20
Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com





Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ