Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Γιατρός εξηγεί «γιατί δεν πρέπει να ουρείτε ενώ κάνετε ντους»


Μια γιατρός προειδοποιεί τους ανθρώπους να σταματήσουν να κάνουν ούρα ενώ τρέχει το νερό στο ντους και ο λόγος είναι αρκετά σημαντικός.

Η ουρογυναικολόγος Dr Teresa Irwin, η οποία ειδικεύεται στην υγεία της πυέλου και την ακράτεια, εξήγησε στους ακολούθους της στο TikTok ότι με αυτόν τον τρόπο, «εκπαιδεύουμε» στην πραγματικότητα την κύστη μας να θέλει να ουρεί όταν ακούμε τον ήχο του νερού.

«Δεν θέλετε να το κάνετε συνέχεια γιατί μετά θα συμβαίνει κάθε φορά που ακούτε τον ήχο του νερού», εννοώντας πvw κάθε φορά που θα ακούτε νερό θα θέλετε να πάτε στην τουαλέτα.

«Αυτό θα συμβαίνει ακόμα και όταν θα πλένετε τα χέρια σας ή τα πιάτα», εξηγεί η γιατρός.

Μάλιστα μια άλλη γιατρός, η Alicia Jeffrey-Thomas, είχε αναφέρει σε βίντεό της στο TikTok ότι το να κάνει κάποιος την ανάγκη του στο ντους στην πραγματικότητα έχει «τεράστιες συνέπειες».

«Αν ουρήσετε στο ντους ή ανοίξετε τη βρύση ή ανοίξετε το ντους και μετά καθίσετε στην τουαλέτα ενώ τρέχει το νερό, δημιουργείτε μια συσχέτιση στον εγκέφαλό σας μεταξύ του ήχου "τρεχούμενο νερό" και "πρέπει να κάνω ούρα". Έτσι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν "διαρροές", σαν ακράτεια κάθε φορά που ακούτε νερό», τονίζει.

Έτσι, συμβουλεύει τους ανθρώπους να κάνουν ούρα πριν από το ντους και αν νιώθουν ότι θα ήθελαν να το κάνουν στο ντους, να το αγνοήσουν, ώστε να αποφύγουν μελλοντικές συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ