Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Πρώην Μορμόνα εξηγεί γιατί τα μέλη της εκκλησίας μοιάζουν μεταξύ τους


Μια YouTuber και πρώην Μορμόνα επιχείρησε να απαντήσει μέσω του καναλιού της στο ερώτημα γιατί τόσα μέλη της πρώην εκκλησίας της μοιάζουν μεταξύ τους.

Η Άλισα Γκρένφελ, 31 ετών, άφησε την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών στη Γιούτα στις ΗΠΑ το 2017 για να ξεκινήσει νέα ζωή στη Νέα Υόρκη. Από τότε, αναλύει λεπτομερώς τη λειτουργία της εκκλησίας στο YouTube – συμπεριλαμβανομένων των κανόνων που έπρεπε να ακολουθεί, όπως η μη κατανάλωση καφέ, σύμφωνα με τη New York Post.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού, η Γκρένφελ είπε πως παρατήρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως πολλοί ήταν περίεργοι γιατί τα μέλη της εκκλησίας των Μορμόνων τείνουν να έχουν φυσική ομοιότητα — με άλλα λόγια, «γιατί κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να μοιάζουν με Μορμόνους».


Η Γκρένφελ επισήμανε ότι ο Ράιαν Γκόσλινγκ, γεννήθηκε Μορμόνος, σημειώνοντας στη λεζάντα του βίντεο της ότι «έχει πρόσωπο Μορμόνου».

Η θεωρία της Γκρένφελ αναφέρει πως αυτή η ομοιότητα οφείλεται στην κοινότητα. «Οι Μορμόνοι πραγματικά παντρεύονται κυρίως άλλους Μορμόνους», επισήμανε η Γκρένφελ. «Δεν μπορείς να παντρευτείς σε εκκλησία Μορμόνων εκτός αν είναι δύο Μορμόνοι που παντρεύονται. Αυτό κατά κύριο λόγο μειώνει την πιθανότητα να μπερδευτούν τα γονίδια με εξωτερικούς παράγοντες, ιδιαίτερα σε μια τοποθεσία όπως η Γιούτα, όπου οι Μορμόνοι εγκαταστάθηκαν για να μπορέσουν να εξασκήσουν την πολυγαμία ελεύθερα».
Η Γκρένφελ εμβάθυνε περαιτέρω, λέγοντας ότι αυτά τα μέλη της εκκλησίας προσπαθούσαν να αποκτήσουν παιδιά μόνο με άλλους Μορμόνους «για πολύ καιρό».

«Η μοναδική ευκαιρία να επεκτείνεις το γονιδιακό φάσμα λίγο περισσότερο είναι να κάνεις άλλους ανθρώπους Μορμόνους», εξήγησε.

Η Γκρένφελ πρόσθεσε ότι πρόκειται για περισσότερα από απλά μια εξωτερική εμφάνιση. «Νομίζω ότι ένας άλλος λόγος είναι και η αύρα που αποπνέουν, η οποία συχνά είναι υπερβολικά υπερ-φιλική», τόνισε η ίδια.

«Οι Μoρμόνες διδάσκονται να προσηλυτίζουν και να μοιράζονται τη θρησκεία τους», συνέχισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ