Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Να τρέξουμε πιο γρήγορα από τη φθορά της κλιματικής αλλαγής»


Στην ολοκληρωμένη στρατηγική ανάσχεσης των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, που για πρώτη φορά διαθέτει και εφαρμόζει η χώρα μας,  επικεντρώθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο με τίτλο «Κλιματικά ουδέτερη, ανθεκτική και έξυπνη Κεντρική Μακεδονία», που συνδιοργάνωσε το ΤΕΕ/ΤΚΜ με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Περιγράφοντας τις υποστηρικτικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση, ο κ. Κωνσταντινίδης εξήγησε ότι το πλέγμα των δράσεων που υλοποιεί η Πολιτεία εδράζεται σε τέσσερις άξονες. Ο πρώτος είναι η μετάβαση στην απανθρακοποίηση του ενεργειακού μείγματος και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο δεύτερος στην ύπαρξη αλλαγών στα μεταφορικά δίκτυα, ο τρίτος στην υιοθέτηση μιας βιομηχανικής στρατηγικής για μια ανταγωνιστική, πράσινη και ψηφιακή οικονομία και ο τέταρτος στην εκπόνηση πολιτικών για τη διαχείριση των αποβλήτων και την ενθάρρυνση της κυκλικής οικονομίας.

«Είναι πολύ σημαντικό να συνδράμουμε όλοι στη μεγάλη αλλαγή που τρέχει για την επίτευξη των στόχων της κλιματικής ουδετερότητας, προκειμένου να καταστήσουμε τις πόλεις μας ανθεκτικές, πιο πράσινες και πιο φιλικές για τους συμπολίτες μας» τόνισε ο Υφυπουργός, συνοψίζοντας την τοποθέτησή του στην αναγκαιότητα «να τρέξουμε πιο γρήγορα από τη φθορά». 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ