Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Βρούτσης: «Εντυπωσιάστηκα από την αγριότητα στους φίλους του ΠΑΟΚ - Σύγχρονο γήπεδο ως το τέλος του χρόνου το Καυτανζόγλειο»


Για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ από τη βελγική Αστυνομία μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού. Τι είπε για Καυτανζόγλειο και ΟΑΚΑ...

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης παραχώρησε συνέντευξη στο Action 24 όπου τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων για την απαράδεκτη συμπεριφορά των βελγικών Αρχών απέναντι στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, με την αλόγιστη χρήση βίας.

«Με δύο ανθρώπους συνομίλησα σήμερα το πρωί, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ.Γκαγκάτση και τον βουλευτή της ΝΔ, κ.Σιμόπουλο. Πέρα από αυτά που είδα κι εγώ στα βίντεο και την επιστολή που ο ΠΑΟΚ έστειλε ως κοινοποίηση, καθότι πρώτα πήγε στο Υπουργείο Εξωτερικών, κι εγώ εντυπωσιάστηκα με την αγριότητα και την πολύ άγρια διάθεση των Αρχών του Βελγίου απέναντι στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Δεν ήμουν παρών, αλλά δεν έχω κανέναν λόγο να μην υιοθετήσω αυτή την επιστολή του ΠΑΟΚ, που μιλάει για μία απαράδεκτη συμπεριφορά. Φιλάθλους του ΠΑΟΚ που έκαναν ολόκληρο ταξίδι, δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να μπουν στο γήπεδο. 

Αμέσως η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε μέσω του κ.Γεραπετρίτη. Υπάρχει ήδη διάβημα προς την Πρεσβεία του Βελγίου και τον Πρέσβη εδώ στην Ελλάδα. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε, το κάνουμε. Συστήνω ψυχραιμία, δεν χρειάζεται εμείς να επιδείξουμε την ίδια συμπεριφορά», ανέφερε αρχικά.

Σε ό,τι αφορά τα έργα στο Καυτανζόγλειο, τόνισε ότι: «Προτεραιότητά μας αποτελεί η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει το δικό της εμβληματικό ΟΑΚΑ, που για μας έχει μπει η λέξη "Καυτανζόγλειο". Και γι' αυτό άλλωστε η επιχορήγηση που δώσαμε, είναι 150% στον προϋπολογισμό της, χρήματα που δεν είχε δει ποτέ το Καυτανζόγλειο, ώστε με ταχύτατες διαδικασίες, μέχρι το τέλος του χρόνου να καταστεί ένα σύγχρονο γήπεδο, που με τους πόρους οι οποίοι θα έρχονται κάθε χρόνο, θα είναι ισάξιο των προσδοκιών που αξίζουν στη Βόρεια Ελλάδα». 

Ενώ για το ΟΑΚΑ, είπε πως: «Σε ό,τι αφορά το ΟΑΚΑ, στο οποίο παρεμβαίνουμε συνεχώς με διάφορα έργα, σήμερα είμαστε στη φάση της στατικής επάρκειας και μένουν λίγα πράγματα ακόμα που μας χωρίζουν από τη λειτουργία του. Δηλαδή η πυρασφάλεια που δεν είχε ποτέ, η οποία για μένα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο, μαζί με την στατική επάρκεια, από τότε που έγινα υπουργός, για κάθε αθλητική εγκατάσταση της χώρας. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Και το γήπεδο του ΟΑΚΑ, το στάδιο, θα είναι και πάλι λειτουργικό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ