Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Τιτανικός ΙΙ: Το σχέδιο του δισεκατομμυριούχου για να τον επαναφέρει στη ζωή


Το πλοίο αναμένεται να είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2027 και το παρθενικό του ταξίδι θα ακολουθήσει τη διαδρομή που το αρχικό πλοίο δεν ολοκλήρωσε ποτέ...

Συμπληρώνονται 112 χρόνια από τότε που ο Τιτανικός βυθίστηκε στον Ατλαντικό, παίρνοντας μαζί του περίπου 1.500 ζωές.

Η τραγωδία αυτή γοητεύει εδώ και πολύ καιρό τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ έχουν γυριστεί 31 ταινίες για το καταδικασμένο ταξίδι του πλοίου από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη.

Μεταξύ αυτών, φυσικά, περιλαμβάνεται και η μεγάλη επιτυχία του Τζέιμς Κάμερον το 1997 με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέιτ Γουίνσλετ.


Τον περασμένο μήνα, ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος μεταλλωρύχος Μάικ Πάλμερ ανακοίνωσε ότι τα σχέδιά του να κατασκευάσει ένα κρουαζιερόπλοιο αντίγραφο του Τιτανικού με την ονομασία Τιτανικός ΙΙ.

Το έργο, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Blue Star Line του κ. Πάλμερ, ξεκίνησε το 2012, αλλά σταμάτησε λόγω οικονομικών προβλημάτων.Το 2018 ανακοινώθηκε ότι οι οικοδομικές εργασίες θα συνεχιστούν, αλλά όταν η βιομηχανία κρουαζιέρας έκλεισε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το έργο σταμάτησε και πάλι.

Τον Μάρτιο, ο κ. Πάλμερ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Όπερα του Σίδνεϊ ότι «επανασυνδέθηκαν με τους εταίρους για να φέρουν το όνειρο του Τιτανικού ΙΙ στη ζωή». Ο Palmer δήλωσε ότι η κατασκευή θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους και ότι το πλοίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2027.

Ο Palmer δήλωσε ότι το πλοίο θα προσφέρει στους επιβάτες μια "αυθεντική εμπειρία του Τιτανικού", αλλά θα είναι "πολύ, πολύ ανώτερο" από το πρωτότυπο.

Το πλοίο θα διαθέτει τους ίδιους εσωτερικούς χώρους και την ίδια διάταξη καμπινών με το αρχικό πλοίο, αλλά, κυρίως (για όσους ανησυχούν ότι το πλοίο θα έχει την ίδια κατάληξη με τον προκάτοχό του), με σύγχρονα μέτρα ασφαλείας, μεθόδους πλοήγησης, καθώς και πολλές περισσότερες σωσίβιες λέμβους.

Το παρθενικό ταξίδι του πλοίου θα ακολουθήσει τη διαδρομή που το αρχικό πλοίο δεν ολοκλήρωσε ποτέ, από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη, αλλά στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Το πλοίο θα ζυγίζει περίπου 56.000 τόνους, θα έχει μήκος 269 μέτρα, θα διαθέτει εννέα καταστρώματα και 835 καμπίνες και θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2.435 επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ