Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Σχεδόν δύο δισεκατομμύρια δολάρια βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό αλλά κανείς δεν ξέρει από πού προήλθαν


Η Νότια Καρολίνα έχει συγκεντρώσει ένα τεράστιο ποσό στα ταμεία της αλλά κανείς δεν έχει ιδέα από πού προήλθε.

Μπροστά σε μια ασυνήθιστη κατάσταση έχει βρεθεί η Νότια Καρολίνα, καθώς η κυβέρνηση της πολιτείας αντιμετωπίζει ένα ασυνήθιστο πρόβλημα: δεν ξέρει τι να κάνει με τα 1,8 δισ. δολάρια που βρέθηκαν σε έναν κρατικό τραπεζικό λογαριασμό, όταν κανείς δεν γνωρίζει πώς βρέθηκαν εκεί, πώς πρέπει να δαπανηθούν ή ακόμη και αν υπάρχουν πραγματικά.

«Κάπου υπάρχει κάτι λάθος», δήλωσε ο McMaster, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης, στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας: «Δεν ξέρουμε γιατί υπάρχει στο κρατικό ταμείο αυτό το ποσό, πως θα το χρησιμοποιήσουμε ή πόσο καιρό υπάρχει εκεί και αυτό είναι ένα πρόβλημα».

Πέρυσι, ο ελεγκτής της πολιτείας παραιτήθηκε μετά την ανακάλυψη ενός λογιστικού λάθους 10 ετών και ύψους 3,5 δισ. δολαρίων. Οι πολιτειακοί νομοθέτες λένε ότι το ποσό των 1,8 δισ. δολαρίων θα μπορούσε να σχετίζεται με εκείνο το σκάνδαλο, ανέφεραν οι New York Times. Ή μπορεί και όχι. Κανείς δεν ξέρει.



Η λύση του μυστηρίου δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς ο νέος ελεγκτής, ο Μπράιαν Γκέινς, ένας Δημοκρατικός, τσακώνεται με τον ταμία της πολιτείας, τον Κέρτις Λόφτις Τζούνιορ, έναν Ρεπουμπλικάνο, για το από πού προήλθε το 1,8 δισ. δολάρια και τι πρέπει να γίνει με αυτό.

Αυτήν την εβδομάδα, ο Larry Grooms, γερουσιαστής της πολιτείας, δήλωσε στο News19: «Ο νέος ελεγκτής προσπαθώντας να κλείσει τα βιβλία μας ειδοποίησε για κάτι που δεν πήγαινε καθόλου καλά με έναν λογαριασμό της πολιτείας μας. Ανάμεσα σε χιλιάδες χιλιάδες λογαριασμούς, υπάρχει ένας λογαριασμός με 1,8 δισ. δολάρια που σχετίζεται με αυτόν. Η ύπαρξη 1,8 δισ. δολαρίων σε έναν λογαριασμό που υποτίθεται ότι είναι μηδενικός μας λέει ότι κάτι σαφώς δεν πάει καλά με τα λογιστικά του κράτους μας και τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι η τράπεζα έχει τόσα πολλά χρήματα μέσα. Κανείς δεν αμφισβητεί πόσα μετρητά έχουμε. Αλλά αυτό που αμφισβητείται είναι σε ποιους λογαριασμούς [ανήκουν] αυτά τα χρήματα».

Στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα, ο McMaster συνέστησε προσοχή στο να μην δαπανηθούν τα χρήματα -αν πράγματι υπάρχουν.

Η κατάσταση «δεν εμπνέει εμπιστοσύνη», είπε ο κυβερνήτης, «αλλά τα καλά νέα είναι ότι δεν χάθηκαν χρήματα. Όλα είναι στη θέση τους. Το ερώτημα είναι, τι θα τα κάνουμε με αυτά ...» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ