Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Πιερρακάκης: Από τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν διαδραστικοί πίνακες σε όλες τις αίθουσες


Μέσα από τη χρήση διαδραστικών πινάκων θα γίνεται το μάθημα από τη νέα σχολική χρονιά σε όλες τις σχολικές αίθουσες -από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού έως όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, επισκεπτόμενος το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

«Θα έχουμε εγκατάσταση των διαδραστικών πινάκων σε όλη τη χώρα μέχρι τον Σεπτέμβριο για όλες τις τάξεις, από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και τη Γ’ Λυκείου», είπε ο κ. Πιερρακάκης. «Είδαμε μαζί με τον δήμαρχο πόσο πιο ωραίο μπορεί να γίνει το μάθημα μέσα από τη χρήση ενός διαδραστικού πίνακα. Μιλήσαμε με τα παιδιά, μιλήσαμε με το δεκαπενταμελές, τους ρωτήσαμε πώς τους φαίνεται. Συζητήσαμε με καθηγητές και μας είπαν ότι το μάθημα γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον και αυτό λέει πάρα πολλά για εμάς και είναι ένας ωραίος τρόπος να δει κανείς, πώς η τεχνολογία μπορεί να έρθει και να εμπλουτίσει τη διδασκαλία, να κάνει το μάθημα ακόμα καλύτερο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, η τοποθέτηση των διαδραστικών πινάκων έχει γίνει στα περισσότερα σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν έχει ενταχθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ παράλληλα υλοποιείται πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στη χρήση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ