Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Επιτραπέζια αντισφαίριση: Η Αθηνά Μαγκουφάνας στους εφήβους και ο ΑΣΕΑ Καβάλας στις νεάνιδες πρωταθλητές Ελλάδας ομαδικού


Η Αθηνά Μαγκουφάνας στους εφήβους και ο ΑΣΕΑ Καβάλας στις νεάνιδες είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας του ομαδικού στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2023-2024. Στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Καλαμαριάς και τη δεύτερη μέρα των αγώνων, το ομαδικό έκλεισε με σπουδαία ματς το πρώτο κομμάτι του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

 Η Αθηνά νίκησε σε συναρπαστικό τελικό 3-2 την ΑΕΚ και κατάφερε να πάρει τον πρώτο πανελλήνιο τίτλο της ιστορίας της σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία. Η Καβάλα επικράτησε στο καθοριστικό ματς του ΠΚΔ Ταύρου πιο δύσκολα απ’ όσο μπορεί να δείχνει το 3-0 κι έφτασε στο 3ο της χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό νεανίδων. Το πρωτάθλημα διοργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.-Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με τον δήμο Καλαμαριάς (αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων) και η συνέχεια δίνεται άμεσα με το διπλό μικτό, που θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ 28/04. Καθημερινά με δύο ζωντανές ροές καλύπτεται η δράση από το κανάλι gre78.tv, ενώ βιντεοσκοπούνται όλα τα ματς και φιλοξενούνται στη διάρκεια των περιγραφών συνεντεύξεις προπονητών και παραγόντων. Την Κυριακή το τελικό στάδιο του ομαδικού μεταδόθηκε από το live 1 στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=KOafEfh34H4 από το live 2 στο λινκ 2023-24 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων Live Streaming 2, 28/04/2024, 09:30πμ και στις ίδιες διευθύνσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τους αγώνες του μικτού.

Δεκατέσσερις ομάδες αγωνίστηκαν στο ομαδικό εφήβων, 9 στο ομαδικό νεανίδων. Τέσσερα και τρία γκρουπ αντίστοιχα έγιναν στην πρώτη φάση και ακολούθησαν οι νοκ άουτ αγώνες. Πολλά παιχνίδια έφτασαν στο 2-2 και ξεκαθάριζε τα πράγματα το διπλό όπου δεν είχαν το δικαίωμα ν’ αγωνιστούν οι αθλητές, οι οποίο είχαν δώσει πριν δύο ατομικά ματς. Η Αθηνά Μαγκουφάνας έφτασε τρεις φορές σε αυτό το σημείο και βγήκε και τις τρεις νικήτρια, μάλιστα σήμερα έδωσε δύο διαδοχικά παιχνίδια, που το καθένα σε διάρκεια ξεπέρασε τις τρεις ώρες!

Ο τελικός είχε θέαμα, σασπένς και αγωνία μέχρι το φινάλε, αρκεί να σημειωθεί ότι στην έναρξη διήρκησε περίπου 50 λεπτά ο αγώνας του Σωτηρόπουλου με τον Γερακιό. Πρώτο ματς, αλλά πολύ κρίσιμο, όπως αποδείχτηκε, γιατί στις δύο φορές που πήρε προβάδισμα η Αθηνά ισοφάρισε ισάριθμες για την ΑΕΚ ο Μαδέσης, αλλά στο διπλό φάνηκε υπεροχή για τους Βατσακλή και Κατσαπρακάκη, που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Αθηνά Μαγκουφάνας-ΑΕΚ 3-2:

Δημήτρης Σωτηρόπουλος-Γιώργος Γερακιός 3-2 (3-11, 11-9, 11-8, 11-13, 16-14)

Σάββας Βατσακλής-Αλέξανδρος Μαδέσης 0-3 (3-11, 4-11, 4-11)

Μάριος Κατσαπρακάκης-Κωνσταντίνος Φραγκάκης 3-2 (11-9, 11-13, 11-7, 6-11, 13-11)

Σωτηρόπουλος-Μαδέσης 0-3 (6-11, 10-12, 10-12)

Βατσακλής/Κατσαπρακάκης-Γερακιός/Φραγκάκης 3-0 (11-7, 11-5, 11-7)

Με αυτή τη τριάδα αγωνίστηκε σε όλο το Πανελλήνιο η Αθηνά και είχε στην τεχνική καθοδήγηση τον Χρήστο Βατσακλή. Στην ΑΕΚ ο προπονητής Κώστας Μαδέσης είχε στη διοργάνωση και τον Κωνσταντίνο Ζησούλη, ο οποίος αγωνίστηκε μέχρι και τα προημιτελικά.

Στην πορεία της μέχρι τον τελικό η Αθηνά Μαγκουφάνας πρώτευσε αρχικά στο 3ο γκρουπ. Νίκησε τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά με 3-2, το Ρουφ 80 και τον ΟΕΑ Θεσσαλονίκης με 3-0. Στα προημιτελικά το Σάββατο απέκλεισαν τον ΑΣΕΑ Καβάλας με 3-1 και σήμερα στα ημιτελικά τον ΔΑΟ Ταύρου (το 1ο φαβορί) με 3-2.

Η ΑΕΚ κυριάρχησε πρώτα στο 2ο γκρουπ, καθώς κατέβαλλε τις Σάρισες Φλώρινας και τον Φάρος Αλεξανδρούπολης με 3-1. Συνέχισε από τη βάση του ταμπλό κι απέκλεισε την Πρόοδο Βουτζάς Ραφήνας με 3-1 στην 8άδα και τον Ποσειδώνα Λουτρακίου με 3-1 στην 4άδα.

Ο ΔΑΟΤ και ο Ποσειδών κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Η ομάδα του Ταύρου είχε στη σύνθεση τους Γιώργο Κοσμά, Αλέξανδρο Αλεξόπουλο, Ηρακλή Κερασίδη Πέτρο Λιώτση και στην τεχνική καθοδήγηση τον Αλέξη Αρσενιάδη και τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο. Η ομάδα του Λουτρακίου παρέταξε τους Γιάννη Κούτρα, Γιάννη Αναστασιάδη, Γιάννη Κιοσελόγλου, Αντώνη Τασιό και είχε τεχνικό δίδυμο τα αδέρφια Τάκη και Χρήστο Τσαρισταλίδη.

Στον τελικό του ομαδικού νεανίδων συναντήθηκαν το 2ο φαβορί, ο ΑΣΕΑ Καβάλας, με το 3ο, το ΠΚΔ Ταύρου, που ήταν και πέρσι φιναλίστ. Εξίσου δυνατά ρόστερ διέθεταν οι δύο αντίπαλοι, η ομάδα της Μακεδονίας αποδείχτηκε πιο συγκεντρωμένη και αποφασιστική στα κρίσιμα σημεία κι έφτασε στη νίκη με 3-0. Μεγάλο ρόλο έπαιξε το δεύτερο επί μέρους ματς όπου η Κοντοπούλου δεν αξιοποίησε το προβάδισμα με 2-0 σετ, που είχε αποκτήσει εναντίον της Γκαϊντατζή. Η Καβάλα επανήλθε στους τίτλους σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία μετά από 10 χρόνια. Και τώρα στο τιμόνι της ο Γιάννης Σταύρου, που είχε επίσης στο ρόστερ τη Φωτεινή Δημητριάδη. Στον Ταύρο ο Μιχάλης Τσαχάκης είχε 4η παίκτρια τη Χρυσαυγή Τσιλοπούλου.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού ΠΚΔ Ταύρου-ΑΣΕΑ Καβάλας 0-3:

Αγγελική Ευμορφιάδη-Δήμητρα Πετσίβα 1-3 (11-8, 7-11, 9-11, 5-11)

Μαύρα Κοντοπούλου-Λεμονιά Γκαϊντατζή 2-3 (11-3, 11-6, 6-11, 8-11, 9-11)

Άλκηστις Κασίμη-Κατερίνα Αλεξούδη 1-3 (9-11, 11-5, 5-11, 3-11)

Η Καβάλα είχε πάρει την πρωτιά στο 2ο γκρουπ νικώντας με 3-0 τον ΟΑ Χανίων και τον ΑΟ Θέρμης Θερμαίος. Στην 8άδα είχε bye και στα ημιτελικά επικράτησε με 3-2 της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης.

Το ΠΚΔΤ πρώτευσε αρχικά στο 3ο γκρουπ όταν ξεπέρασε τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης με 3-2 και τον ΑΣ Μακεδνός με 3-0. Με ανατροπή από 0-2 επικράτησε 3-2 στον προημιτελικό με τον ΟΑ Χανίων κι επίσης στο καθοριστικό διπλό πήρε τη νίκη στην 4άδα απέναντι στον ΓΑΟ Πειραιά.

Η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και ο ΓΑΟ Πειραιά πήραν το χάλκινο μετάλλιο. Η ομάδα της συμπρωτεύουσας είχε στη σύνθεση τις Στέλλα Τζαρίδου, Χριστίνα Τζενίδη, Άννα-Φανουρία Μήτκα, Θεοδώρα Γιάγκου, Γεωργία Γιάγκου και προπονητή τον Λευτέρη Τσόκανο. Στο σωματείο του Πειραιά ο Γιώργος Χριστοφοράκης βασίστηκε στις Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη, Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα και Ζωή Καζάκου.

Σημειωτέον ότι στην εξέλιξή τους χρειάστηκε ν’ αλλάξουν τραπέζι δύο ημιτελικοί. Αυτός της Αθηνάς με τον ΔΑΟ Ταύρου στα αγόρια μετά το τέλος του 1ου σετ στο τέταρτο επί μέρους ματς κι εκείνος του ΠΚΔ Ταύρου με τον ΓΑΟ Πειραιά στα κορίτσια πριν από το διπλό κι ο λόγος ήταν οι ακτίνες του ήλιου, που έμπαιναν στη σάλα από μεγάλο κομμάτι της οροφής του γυμναστηρίου, που έχει τζάμι. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε άμεσα και στα ίδια τραπέζια ακολούθησαν κανονικά οι τελικοί.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά το τέλος της 2ης αγωνιστικής των ομίλων στο ομαδικό, πραγματοποιήθηκε μίνι τελετή έναρξης για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων. Χαιρέτησαν, μεταξύ άλλων, η δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου τονίζοντας τη σημασία της διεξαγωγής μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά στην πόλη, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Χριστίνα Φοροπούλου, που στάθηκε στη χρησιμότητα της ενασχόλησης των παιδιών με τον αθλητισμό παράλληλα με την προσπάθεια για μόρφωση και ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας της ΕΦΟΕπΑ Χρήστος Τασιός με ευχαριστίες προς όλες τις πλευρές, που βοήθησαν για την πραγματοποίηση των αγώνων στην Καλαμαριά.

Στην τελετή, που παρουσίασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΦΟΕπΑ Ξένια Στάθη κάνοντας σύντομη αναφορά και σε σωματεία της Θεσσαλονίκης, έγιναν τέσσερις βραβεύσεις. Η Τοπική Επιτροπή της ΕΦΟΕπΑ απένειμε τιμητική πλακέτα στη Χρύσα Αράπογλου, στη Χριστίνα Φοροπούλου, στον πρώην αντιπρόεδρο και γενικό γραμματέα της ΕΦΟΕπΑ, αλλά και πρόεδρο της Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας Χρήστο Τριγωνά και στον πρώην περιφερειακό προπονητή Β. Ελλάδας Νίκο Οικονόμου. Στην τελετή ήταν επίσης η αντιδήμαρχος Καλαμαριάς Εθελοντισμού και Ισότητας των Φύλων Θεοδώρα Κυφωνίδου, ο αντιδήμαρχος Καλαμαριάς Οικονομικών Ζαχαρίας Κώστας, το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΦΟΕπΑ Δημήτρης Κυραδενίδης, το μέλος του ΔΣ της ΧΑΝΘ και παλιός αθλητής Νίκος Λογοθέτης και ο διευθυντής Αθλητισμού της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης κι επίσης πρώην αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης Δημήτρης Καραΐσκος.

Στο ομαδικό τις απονομές επάθλων έκαναν η Ξένια Στάθη στις νεάνιδες και η Χριστίνα Φοροπούλου στις νεάνιδες.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ