Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ανάπτυξη της Ελλάδας με υψηλότερους ρυθμούς από την Ευρωζώνη την επόμενη διετία προβλέπει το ΔΝΤ


Να αναπτύσσεται με υψηλότερους ρυθμούς από την ευρωζώνη θα συνεχίσει η Ελλάδα τα επόμενη δύο χρόνια, παρά τη δυσμενή διεθνή συγκυρία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται και ο πληθωρισμός σταδιακά επανέρχεται στον στόχο του 2%.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με τις προβλέψεις του Οκτωβρίου του 2023, δεν παρουσιάζει μεταβολές η πρόβλεψη του Ταμείου για ανάπτυξη 2% το 2024 στην Ελλάδα (η έκτη υψηλότερη στην ευρωζώνη), παρά την σημαντική προς τα κάτω αναθεώρηση για το σύνολο της Ευρωζώνης (0,8% έναντι 1,2% που προβλεπόταν τον Οκτώβριο).

Και το 2025, η Ελλάδα προβλέπεται να καταγράψει υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από τον μέσο όρο της ευρωζώνης (στο 1,9% έναντι 1,5%).

Το ΔΝΤ προβλέπει ακόμα μείωση πληθωρισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη για το 2024 και το 2025, έτος κατά το οποίο ο πληθωρισμός αναμένεται να επιστρέψει πολύ κοντά στον στόχο του 2%.

Τέλος, στην Ελλάδα αναμένεται συνέχεια στην πτώση της ανεργίας φέτος και του χρόνου (9,4% και 8,7% αντίστοιχα), πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (6,6% και 6,4% τα επόμενα δύο χρόνια).

Επιπλέον, προβλέπεται για τα επόμενα δύο χρόνια περαιτέρω βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ