Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Στα σύνορα τσάκωσαν «εισπράκτορα» απατεώνων με 44.000 ευρώ


Ραντεβού στα σύνορα είχε δώσει ο Έλληνας «εισπράκτορας» μιας σπείρας απατεώνων με τους άγνωστους προς το παρόν συνεργούς του, στους οποίους θα παρέδιδε πάνω από 44.000 ευρώ που είχε παραλάβει από δύο ηλικιωμένους σε περιοχές της Δράμας, το απόγευμα της Κυριακής.

Όμως, η παράδοση ματαιώθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δράμας, που τον συνέλαβαν στον Μεθοριακό Σταθμό Εξοχής. Η επιτυχημένη επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα της άμεσης κινητοποίησης, έπειτα από την καταγγελία μιας ηλικιωμένης με την οποία επικοινώνησαν τηλεφωνικά οι απατεώνες το πρωί της Κυριακής και την έπεισαν να πληρώσει 44.600 ευρώ, δήθεν για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση συγγενικό της πρόσωπο που είχε τραυματιστεί.

Ο δράστης εντοπίστηκε να επιβαίνει σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και στην κατοχή του και στο σπίτι του βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, ύψους 44.100 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην ηλικιωμένη. Από την προανάκριση προέκυψε ότι και την προηγούμενη Δευτέρα, οι δράστες είχαν αποσπάσει με την ίδια μέθοδο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από μια ακόμη ηλικιωμένη.

Ο «εισπράκτορας» οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας με την δικογραφία που σχηματίστηκε βάρος του για εγκληματική οργάνωση και απάτη, ενώ κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο και το κινητό του τηλέφωνο. Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξιχνίαση τυχόν άλλων περιστατικών απάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ