Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Τέιλορ Σουίφτ: Απάτη 1 εκατ. λιρών με πλαστά εισιτήρια στη Βρετανία - Καμπανάκι από τις τράπεζες


Η ξαφνική αύξηση σε υποθέσεις απάτης, με θύματα θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ, που έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν εισιτήρια για τις sold-out συναυλίες της στο Ηνωμένο Βασίλειο ανάγκασε την Lloyds Bank να εκδώσει «επείγουσα προειδοποίηση», καθώς πάνω από 600 πελάτες της εξαπατήθηκαν με πλαστά εισιτήρια, σύμφωνα με τον Guardian.

Η σούπερ σταρ αναμένεται στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα, με την κεντρική τράπεζα της Βρετανίας να αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, οι Βρετανοί έχουν χάσει πάνω από 1 εκατ. λίρες από τους απατεώνες.

Εάν παρουσιαστούν στοιχεία και από άλλες τράπεζες, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει τις 3.000, ενώ σύμφωνα με τη Lloyds κάθε πελάτης, έχασε κατά μέσο όρο 332 λίρες, με κάποιους να πληρώνουν πολύ πιο ακριβά τα πλαστά εισιτήρια, ακόμα και για 1.000 λίρες.

Σύμφωνα δε με έρευνα, τα περισσότερα θύματα της μεγάλης αυτής απάτης είναι νέοι ηλικίας 25-34 ετών, που οι επιτήδειοι προσέγγισαν μέσω των social media, με την τράπεζα Lloyds να ανακοινώνει ότι διεξάγει έρευνα για το θέμα με τα πλαστά εισιτήρια συναυλιών, αφού το περασμένο καλοκαίρι υπήρξαν αντίστοιχα φαινόμενα και σε εμφανίσεις άλλων καλλιτεχνών.

Η Σουίφτ πρόκειται να δώσει 15 συναυλίες στη Μεγάλη Βρετανία, που περιλαμβάνουν οχτώ βράδια στο Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο, τρεις στο Λίβερπουλ, τρεις στο Εδιμβούργο και μία στο Κάρντιφ.

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν κάθε πιθανό τρόπο και μέσο για να παραπλανήσουν τα θύματά τους. Μία ανάρτηση στο Facebook, μία καταχώρηση στο Marketplace μπορούν να οδηγήσουν τους απεγνωσμένους fans να πληρώσουν χρυσάφι ένα εισητήριο, το οποίο δεν θα πάρουν ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ