Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ο ΔΕΣΦΑ αποδομεί τις ψεκασμένες θεωρίες για τα Τέμπη: Στα 10 μέτρα ο αγωγός, έπεσε βαγόνι από πάνω


Από την πρώτη στιγμή έχει αναφερθεί πως ένας από τους λόγους που έπεσε το χαλίκι στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη προκειμένου να πατήσουν οι γερανοί και να σηκώσουν τα βαγόνια, ήταν και ότι περνούσε αγωγός αερίου. Και όμως η αντιπολίτευση, μπροστά στην απίστευτη εργαλειοποίηση της τραγωδίας, έκανε και εξακολουθεί να κάνει λόγο για ψέματα από την πλευρά της κυβέρνησης. Ο ΔΕΣΦΑ με ανακοίνωσή του βάζει τέλος στα μυθεύματα της αντιπολίτευσης και των φίλα προσκείμενων μέσων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, αποσαφηνίζει τα εξής:

«Αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο ΔΕΣΦΑ επιβεβαιώνει την εγγύτητα του αγωγού υψηλής πίεσης με τη θέση του δυστυχήματος. Ο αγωγός διέρχεται παράλληλα και σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ κατόπιν της σύγκρουσης, ένα από τα εκτροχιασμένα βαγόνια κατέληξε πάνω από τη θέση διέλευσης του αγωγού.

Το τεχνικό προσωπικό της εταιρείας μετέβη στο σημείο για να ενημερώσει τους εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής για την ακριβή θέση του αγωγού υψηλής πίεσης στην περιοχή.

Ο ΔΕΣΦΑ πραγματοποίησε επίσης, μετά το δυστύχημα, όλες τις απαραίτητες τεχνικές εκτιμήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Εσωτερικής Επιθεώρησης του αγωγού (In Line Inspection – ILI), για να επιβεβαιώσει την ακεραιότητα του αγωγού και να αποκλείσει μη ορατές ζημιές».

Με απλά λόγια, ο αγωγός περνούσε στα 10 μέτρα από τις γραμμές του ΟΣΕ και ένα από τα βαγόνια που έπρεπε άμεσα να σηκωθεί για να διαπιστωθεί, βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου των αρμοδίων αρχών, αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι, βρέθηκε ακριβώς πάνω από αυτόν.

Υπενθυμίζεται ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση, που έχει επιλέξει ως πολιτική τακτική την τυμβωρυχία και την εργαλειοποίηση των νεκρών καθώς και των συγγενών τους, κατηγορεί την κυβέρνηση πως λέει ψέματα για τη θέση του αγωγού. Η ανακοίνωση του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου είναι σαφής, όπως και το γεγονός πως μετέβη στο σημείο προσωπικό προκειμένου να ενημερώσει τους εκπροσώπους των αρμοδίων αρχών που ήταν εκεί στο πλαίσιο της επιχείρησης που στήθηκε από την πρώτη στιγμή.


Πηγή: fimotro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ